Acestea ar putea fi vremurile bune, de care vom fi conștienți abia ani mai târziu

1 decembrie 2020
Postat de Mamă de Matei în Familia este cheia către fericire
0
Știi că ai crescut atunci când de Crăciun tot ce îți dorești este sănătate și timp cu cei dragi (P)

Ieri, de Sfântul Andrei, a căzut prima ninsoare în București. Și fulgi mari și pufoși ne-au bucurat sufletele de copii!

Ninsoarea de ieri mi-a oferit o fărâmă de speranță, mi-a încălzit puțin inima. Pentru mine a fost un semn de normalitate, ca și cum natura s-a întors la ea însăși, așa cum era o dată.

Ne-am trezit la ora nouă și am fugit la fereastră, lipindu-ne nasurile de geam. La ora zece deja eram afară, ca să simțim primii fulgi topindu-se pe mâinile calde și pe limbă.

La ora unu, a urmat tura a doua. Am echipat-o și pe Sasha, cățelușa noastră. Matei și-a scos și el mașina la zăpadă, după care ne-am ocupat și de mașina lui tati. Am dezăpezit-o ( mai mult tati) și am încălzit-o. Am stat toți în mașina care stătea pe loc.

Acestea ar putea fi vremurile bune, de care vom fi conștienți abia ani mai târziu
Sasha
Afară cernea tot mai des, iar vârtejurile ușoare de fulgi care se învolburau în fața ferestrei îi făceau pe trecători să-și ridice gulerele, să-și strângă mai bine fularele în jurul gâtului iar mâinile căutau căldura buzunarelor.

După o bulgăreală cinstită și sănătoasă, ne-am întors în casă. Matei a făcut o baie cu apă fierbinte, apoi am pregătit câte o ciocolată caldă pentru fiecare, sau cafea, după preferințe.

Am aranjat bradul. Instalația luminoasă și decorațiunile de Crăciun. Este primul an în care Matei împodobește bradul singur, cap-coadă și a ieșit minunat. Am stat alături, undeva în fundal, și l-am urmărit. Știu că pentru el nu a fost mare lucru, pentru mine a fost încântare pură. Ceva de care îmi voi aminti peste ani, cu siguranță.

Căldură avem, mâncare avem, ne-am decorat casa. Avem brad pentru Crăciun, cadourile pentru Matei sunt pregătite. Părinții noștri sunt sănătoși, noi suntem sănătoși, suntem împreună.

Imaginea îmi părea aproape idilică. Și i-am șoptit soțului ușor… Îți dai seama că acestea ar putea fi vremurile bune, de care vom fi conștienți abia ani mai târziu?

Acestea ar putea fi vremurile bune, de care vom fi conștienți abia ani mai târziu
Sursă foto: Pinterest

Probabil în vreo zece ani își va petrece prima ninsoare împreună cu prietenii. Probabil nu va mai împodobi bradul. Probabil nu va mai bea ciocolată caldă cu mine. Probabil…

M-a bucurat ziua de ieri. Și m-a durut în același timp. Oare mai simte cineva la fel ca mine?…

Sursă foto copertă articol: Pinterest

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.