Visul de Crăciun

2 decembrie 2015
Postat de Mamă de Matei în Fără categorie
7

Dragul meu,

Număr cu nerăbdare zilele ce au mai rămas până la Crăciun. Pentru că în sfârșit de Crăciun, vii acasă. A trecut deja mai bine de o jumătate de an de când, cu inima îndoită și cu lacrimi în ochi, ai plecat să fii străin printre străini, de dragul nostru. Un preț mare și greu plătit pentru un trai decent și o viață cu mai puține neajunsuri .

Am scos bradul din debara și ornamentele strălucitoare.  Ne-am fi dorit să îl împodobim cu toții, împreună, ca o familie.  Să știi că am păstrat câteva globuri pe care să le agăți chiar tu cu mâna ta când vei veni.  A fost ideea celui mic. Nu cred că mai este nevoie să îți spun ce i-a cerut Moșului. Să îl aducă acasă  pe tati. De tot.

Îmi este greu…zi de zi… Uneori plâng, dar îmi șterg lacrimile gândidu-mă la curajul tău și la cât de greu trebuie să îți fie ție. Cu cine mănânci seara la masă, cine te îmbrățișează noaptea ca să îți fie somnul mai dulce și cine este lângă tine să îți dea putere să mergi mai departe? Eu măcar găsesc alinare în brațele puiului nostru.

Acasă, jumătatea ta de pat este goală, locul tău la masă nu îl ocupă nimeni iar iar cana ta de cafea te așteaptă să  savurăm  o dimineață frumoasă în familie, ca altădată.

Mă alin cu râsetele micuțului, cu inocența lui care încă nu cunoaște greul, și cu bucuria că revederea este tot mai aproape. Mă rog să vină cât mai curând vremea în care vom vărsa lacrimi de bucurie în loc de lacrimi de dor. Vremea în care nu va mai fi nevoie să pleci de lîngă noi. Vremea în care copilul nostru va asculta povestea de seară de la tine și va adormi zâmbind la pieptul tău. Dacă ai ști de câte ori te strigă în somn…. Ziua cântă un cântecel , ce are  un singur vers, un singur cuvânt. Ta-ta tata ta-ta….

Calculatorul a devenit obiectul cel mai iubit din casă. Pentru că acolo te întâlnim seară de seară, te vedem, te auzim, te îmbrățisăm. Bebe abia așteaptă să vină ora de tati, așa cum o numim noi, ca să îți aratăm cât de mult am crescut,  ce super-eroi am modelat din plastilină, și dințișorii noi  se zăresc mândrii din guriță.

Știu că îți este greu… Că uneori ai veni acasă în zbor. Însă de fiecare dată când străinătatea te face să te simți neînsemnat, adu-ți aminte că pentru noi, tu ești tot.

greeting_0390831001197377421_1

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.