Viața de noapte nu dispare când devii mamă. Ea doar se reinventează

27 ianuarie 2016
Postat de Mamă de Matei în Familia este cheia către fericire
2

Când spui „viață de noapte” sigur te gândești la cluburi, discoteci , baruri, șamd.  Cei mai mulți amână venirea unui copil pe lume tocmai din teama de a pierde libertatea de a pleca oriunde ,oricând și distracția de noapte. Crezi că o mămică nu are viață de noapte? Oooo, ba da, și încă din plin. Cel puțin în primele două luni, când bebe se trezește la fiecare 2-3 ore să pape ori să fie schimbat. Apoi, două trei luni mai târziu, chinurile dințișorilor, (deși există și mămici norocoase ale căror copii depășesc acest episod fără dureri și fără febră.)

Însă adevărata „viață de noapte” a mamelor sau a părinților în general, (căci sigur că și tații sunt implicați în creșterea copiilor), începe atunci când bebe adoarme la ora 10-11 seara și se mai trezește doar de maxim două ori până dimineață, și atunci pentru a mânca.

Așadar, după ora zece seara începe distracția. Baie, epilat, tratamente cosmetice, manechiură, pedichiură, călcat o rufă sau spălat o farfurie. Filme acompaniate de floricele, semințe, dulciurele  ( sigur, consumate cu moderație, căci deja avem probleme cu silueta 😀 ), toate aceastea în brațele partenerului. Sau poate doar un pahar de vin, pe care să îl savurezi singură, căci mai avem nevoie și de astfel de momente.

Sigur, vei spune că este program de „pensionari”, însă îți mărturisește o fostă „cluberiță” că este un sentiment mult mai frumos, un feeling care te împlinește. De câte ori nu ți s-a părut a doua zi că distracția de noapte trecută nu a fost decât încă o noapte irosită aiurea?  În mod clar, viața de noapte de mamă este mult mai fun.

Da, este fun, dar și palpitantă. Dacă atunci când veneai de la club, abia pășeai în casă, ca nu cumva să îți trezești părinții, ei bine, și acum faci același lucru, doar că de data aceasta pentru a nu-l trezi pe cel mic. Este frumoasă viața de noapte ca mămică, deoarece trăiești fiecare clipă foarte intens, pentru că ai așteptat clipa asta toată ziua.

Așadar, mă adresez ție, celei/celui care din acest motiv nu îți dorești copii. Vei fi surpinsă cât de mult vei aprecia lucrurile simple, cât de frumoasă este o seară în brațele iubitului, o seară în care sunteți voi și gândurile voastre, în care vorbiți în loc să țipați unul la atul din cauza gălăgiei din club. Sau cât de mult te vei bucura când vor veni prietenii tăi în vizită, și cum le vei sorbi fiecare cuvânt.

Dragă viitoare  mămică, nu te mai speria de poveștile horror, de colici, de dințișori, de stat în casă. Toate vin și trec, la fel și nopțile în discoteci de unde îți rămân doar amintirile. Copilul este o amintire vie, palpabilă, iar bucuriile și dragostea pe care o vei trăi nu se pot descrie în cuvinte.

Mai mult, ceea ce trăiești acum, poți avea oricând și după ce vei deveni părinte, însă fericirea de a fi mamă, nu ți-o poate oferi nici un alt lucru existent pe acest pământ. Nu trebuie să mă crezi pe cuvânt. Trăiește și ai să vezi.

12651139_947803438621592_1149697627654101530_n

PS. Ne vedem și pe Facebook, unde dezbatem subiectele împreună cu super-mămici.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.