Vârsta de la care încep să mă iubesc tot mai mult

1 iulie 2022
Postat de Mamă de Matei în Dezvoltare personală
2
Vârsta de la care încep să mă iubesc tot mai mult

A fost drum lung până aici. Multe obstacole dar și mult bine. Căci altfel, nimic din toate astea nu ar fi fost posibile. Ai nevoie și de bine și de bun în viață, ca să ajungi să te iubești.

În drumul meu către mine am învățat că să accepți lucrurile din trecut și să te accepți tu pe tine cu ele, îți oferă putere.

Dragă eu mai tânără, dragă eu la 18 ani, la 20 de ani, la 25 de ani: să nu regreți nimic! Să le așezi pe toate frumușel în cufăr, și să le îngrijești, pentru că ale tale sunt toate, cele ce astăzi te-au adus până aici.

Să accepți lucrurile din trecut și să te accepți tu pe tine cu ele, îți oferă putere.

Iertarea îți oferă putere, și la fel și empatia.

Iar puterea îți oferă curaj, iar curajul o viață.

O viață trăită.

Am avut nevoie de 34 de ani ca să iubesc fetița din poză. Și mă uit acum cu atâta drag la ea și tot ce îmi trece prin minte este: Cum am putut să nu o iubesc atâta vreme?

Dar nu îți face griji, micuțo. Suntem mândre de noi astăzi și recunoscătoare că am învățatat atât de multe și ne-am înconjurat de oameni buni. Să știi că în fiecare pas al vieții noastre am avut oameni buni, ce ne-au călăuzit sau ne-au fost alături în drumul nostru. Iar dacă nu am avut, am știut noi ce avem de făcut.

Astăzi împlinesc 34 de ani. La șapte ani această vârstă îmi părea teribil de îndepărtată. Îmi închipuiam că oamenii sunt pe pământ așa cum sunt, aceiași de când lumea. Că bunicile vor rămâne veșnic pe pământ, iar părinții nu îmbătrânesc niciodată. De altfel, am impresia că bunica mea a avut același chip dintotdeauna, de când mi-o amintesc prima oară, până în ziua în care s-a dus. Bunica mea nu a fost niciodată tânără și niciodată bătrână. A fost bunica.

Astăzi împlinesc 34 de ani. Și drumul îmi este tot mai clar. Încă un an și voi putea fi psihoterapeut. Scriu, scriu, scriu, așa cum mi-am dorit dintotdeauna și îmi umplu și golesc sufletul în același timp. Copilul meu va împlini curând șapte ani. Suntem sănătoși și suntem împreună. Trăim vremuri despre care ne vom aminti peste tot atâția ani. Suntem bine, micuțo. La mulți ani!

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.