Universul este magic! NASA a lansat cele mai recente imagini din spațiu

14 iulie 2022
Postat de Mamă de Matei în Uncategorized
0
Universul este magic! NASA a lansat cele mai recente imagini din spațiu

Poza pe care o vedeți mai sus și pe care am ales-o pentru a fi și coperta acestui articol, mi se pare cea mai spectaculoasă și cea mai frumoasă! Ceea ce vedeți în imagine este Nebuloasa Carina și este secția de nou-născuți a Universului. Adică ceea ce vedeți acolo sunt stele bebeluș. Practic, fotografia arată galaxii formate la scurt timp după Big Bang, cu peste 13 miliarde de ani în urmă. Nebuloasa se află la 7.600 de ani-lumină distanță de Pământ. Da, știu, și mie îmi e greu să procesez informația asta… 😀

La cum arată Nebuloasa Carina, pot să cred că acolo există viață. Și nu orice formă de viață, ci ființe magice, cum ar fi unicorni sau zâne mici, precum Tinkerbell. Sigur de acolo vin! Este o imagine superbă!

Universul este magic!

Aceste imagini au fost obținute de către NASA datorită telescopului spațial James Webb, care este cel mai sofisticat instrument astronomic construit vreodată. Iar asta înseamnă că noi oportunități de cercetare și noi căi de acces către cunoaștere Universului, au fost deblocate. Telescopul va elucida misterele Sistemului Solar, va privi mai departe ca niciodată și va observa lumi îndepărtate din jurul altor stele și va studia structuri misterioase, originile Universului și locul omenirii în toate acestea. Astfel, prin telescop oamenii vor avea posibilitatea să observe ceea ce se ascunde în nori.

Universul este magic! NASA a lansat cele mai recente imagini din spațiu

Ce vedeți mai sus este Nebuloasa Inelului Sudic. Steaua mai slabă din centrul acestei poze emite inele de gaz și praf de mii de ani în toate direcțiile, fiind o stea pe moarte, iar telescopul spațial James Webb de la NASA a dezvăluit pentru prima dată faptul că această stea este învelită în praf. Se află la aproximativ 2.500 de ani lumină distanță.

Imaginile expuse publicului au fost modificate astfel încât să fie familiare, ele fiind surprinse în spectru infraroşu la lungimi de undă pe care ochiul uman nu le-ar putea vedea.

M-au impresionat aceste imagini și recunosc că mi-aș fi petrecut ziua de azi doar citind despre aceste descoperiri. Dar am de plătit niște facturi astăzi, deci voi merge la treabă. Dacă vă pasionează subiectul sau vreți să aflați mai multe, mai multe imagini din spațiu veți găsi aici.

Universul este magic! La fel sunt și oamenii. Tot praf de stele suntem și noi și tot printre stele ne vom întoarce. Sau oricum ar fi Raiul pregătit de Dumnezeu…
Undeva, ceva incredibil așteaptă să fie cunoscut”. Carl Sagan, astronom.

Sursă foto: NASA

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.