Un regat pentru iubire. Povestea prințesei Mako

28 octombrie 2021
Postat de Mamă de Matei în Familia este cheia către fericire
2
Un regat pentru iubire. Povestea prințesei Mako

Dintre toate știrile și veștile negre și cenușii, pe care le vedem peste tot, la tv, pe internet, ieri am văzut și o altfel de știre.

O știre despre iubire. Să vă povestesc:

Prințesa Mako l-a cunoscut pe Kei Komuro la facultate, cu cinci ani în urmă. În anul următor cei doi își țeseau deja planurile de nuntă. Iar asta înseamna că prințesa va deveni un om de rând, fără titluri regale. În cultura japoneză, femeile membre ale familiei imperiale își pierd statutul regal după căsătoria cu un om de rând.

La început, presa și publicul au încurajat legătura celor doi, într-o țară în care familia imperială este supravegheată îndeaproape și se așteaptă ca membrii săi să ducă mai departe tradițiile.

Două luni mai târziu, au apărut primele informații despre o presupusă dispută de bani între mama lui Komuro și fostul ei logodnic, care susținea că mama și fiul nu au reușit să-și ramburseze o datorie față de el. Unii s-au întrebat dacă iubitul prințesei, Kumoro, își va putea susține viitoarea familie, din punct de vedere financiar, în viitor.

Percepția publicului s-a schimbat din pozitivă în negativă. Cu explicația oficială că cuplul avea nevoie de mai mult timp pentru a-și aranja ceremonia, în 2018 nunta lor a fost amânată.

Fosta prințesă, care acum este cunoscută sub numele de Mako Komuro, este primul copil al fratelui mai mic al actualului împărat, Prințul Akishino, și al soției sale, Prințesa Kiko. Născută la 23 octombrie 1991, ea a urmat inițial tradiția regală și a urmat școala de elită Gakushuin, unde învață de obicei membrii familiei imperiale.

Dar ea a rupt obiceiurile părăsind instituția pentru studiile universitare.
Prințesa Mako. Sursă foto: Getty

Prințesa Mako a urmat cursurile Universității Creștine Internaționale din Tokyo, unde a studiat arta și moștenirea culturală și a petrecut un an la Universitatea din Edinburgh. Ulterior, ea a obținut un master la Universitatea din Leicester, o experiență despre care a spus-o „minunată”.

Persoanele apropiate prințesei au descris-o ca fiind o femeie independentă și prietenoasă care și-a urmat o carieră în timp ce îndeplinea îndatoriri imperiale, a spus un profil al agenției de presă din Japonia Kyodo.

Ea l-a întâlnit pentru prima dată pe domnul Komuro, care s-a născut tot în 1991, la o întâlnire a studenților care plănuiau să plece în străinătate în 2012. Originile sale umile au însemnat că tabloidele au petrecut mult timp să sape murdărie în familia lui. Pe fondul scandalului din 2018, s-a mutat la New York pentru a studia dreptul la Universitatea Fordham, iar cuplul ar fi păstrat legătura prin internet.

S-a întors în Japonia abia în septembrie anul trecut, o întoarcere care nu a fost lipsită de controverse. Komuro era îmbrăcat lejer și purta o coadă de cal, ceea ce pentru mulți era o altă dovadă că nu era apt să se căsătorească cu prințesa de atunci.

Sursă foto: aici

În cele din urmă, în octombrie, cuplul s-a căsătorit. Doamna Mako a sărit peste riturile obișnuite asociate cu nunta regală și a refuzat o plată tradițională de aproximativ 1,3 milioane de dolari (940.000 de lire sterline) acordată unei femei membre a familiei imperiale la plecarea acesteia din gospodărie.

A fost o altă ruptură de la tradiție, deoarece prințesa Mako a devenit prima femeie care a făcut acest lucru.
„Kei este de neînlocuit pentru mine”, a spus ea. „Pentru noi, căsătoria este o alegere necesară pentru a trăi în timp ce ne prețuim inimile.”
Komuro, care și-a tuns părul înainte de nuntă, a promis să-și protejeze și să-și susțină soția. „O iubesc pe Mako”, a spus el. „Vreau să-mi petrec singura viață pe care o am cu persoana pe care o iubesc”.

Cuplul se va muta la New York, acolo unde Komuro lucrează deja ca avocat la o casă de avocatură.

Roialitatea este o povară, după cum bine am văzut în numeroase filme. După cum am urmărit povestea prințesei Diana, si mai apoi povestea fiului ei, Harry.

Pe de altă parte, dezbaterea începe abia când discutăm despre îndatoririle către stat, despre obligațiile dobândite prin naștere. Și totuși, Mako este nepoata împăratului.

Voi ce credeți? Este înțelept să dai un regat pentru iubire?

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.