Timp liber pentru mama. Adevăr sau provocare?

4 iulie 2017
Postat de Mamă de Matei în Uncategorized
0

Timp liber pentru mama? Este probabil una dintre cele mai mari provocări. Cel puțin pentru mine. De o lună de zile am început serviciul, sunt in mijlocul sesiunii, blogul îmi ocupă și el o considerabilă parte din timp însă totodată Matei este prioritar întotdeauna, și caut să îmi organizez timpul ca să ajung la creșă cât mai devreme astfel încât în drumul spre casă să ne oprim mai întâi în parc, la o înghețată.

Persil 360° Complete Clean m-a întrebat cum reușesc să mă împart între serviciu, facultate, blog, viața de familie și să am și un timp pentru mine, altfel spus, cum reușesc să fiu femeie și mamă 360◦.

Aș răspunde mai degrabă că mă simt binecuvântată pentru tot ceea ce am. Pentru că sunt mamă și pentru toată dragostea, căldura și fericirea pe care o primesc de la fiul meu. Mă simt binecuvântată pentru omul de lângă mine care mă susține necondiționat dar care mai ales, crede în mine și în ceea ce fac, iar sentimentul este reciproc. Și de aici pleacă toată motivația mea.

Apoi, iubesc ceea ce fac. Iubesc blogul și ceea ce îmi oferă el, adică această comunitate frumoasă de mame și nu numai. Îmi place mult ceea ce studiez la școală, psihologia, și mă simt norocoasă pentru că am șansa de a face acest lucru. Jobul meu nu are nici o legătura nici cu scrisul nici cu psihologia, însă fiind un domeniu în care lucrez mult cu cifre, mă ține tot timpul în priză și îmi pune mintea la lucru, deci nu am cum să mă plictisesc. Nici măcar nu știu când zboară timpul, atât de prinsă sunt.

Și desigur că folosesc toate resursele din jurul meu pentru a scuti timpul dedicat treburilor casnice pentru a folosi timpul astfel economisit pentru mine sau pentru familia mea. Așadar, este foarte important să folosesc branduri și produse în care am încredere și care să mă ajute să economisesc timp. În loc să spăl de mână un tricou pătat de înghețată, îl pun în mașina de spălat alături de detergent, aleg un program de spălare și e gata treaba. Apoi cât detergentul își face treaba, noi avem liber la joacă J

Să fii femeie într-o lume modernă nu este chiar simplu, mai ales când timpul parcă trece cu o viteză de două ori mai mare față de altă dată. Dar tocmai vremurile moderne vin în ajutorul nostru, cu produse inteligente care ne salveaza timp și ne ajută să ne descurcăm mai ușor. Și în felul acesta, ai mai mult #TimpPentruTine.

Și pentru că am întâlnit o mulțime de mame și femei 360° atât online cât și offline, vă întreb și eu la rândul meu, pe voi, cum reușiți să vă faceți timp pentru voi, ce strategii aveți, cum vă descurcați?

Ps. Am cules pentru voi câteva din momentele unei zile obișnuite din viața  noastră și le-am transpus într-un scurt video. Vă asigur că o să vă distrați 😀

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.