Tati, supereroul nostru!

14 septembrie 2016
Postat de Mamă de Matei în Familia este cheia către fericire
1

Pentru că uneori îi cicălim prea mult, pentru că ne-ar ajuta mai mult dacă le-am și permite, pentru că deh, noi facem lucrurile muuult mai bine decât ei ( așa credem noi), pentru că ar trebui să le spunem mai des cât de mult îi apreciem. Domnilor, aici va fi doar despre voi. Vă mulțumim pentru tot ceea ce faceți pentru noi, și că ne înțelegeți chiar și atunci când suntem de neînțeles. 🙂

Tati, pentru noi, tu ești cel mai tare, pentru că…

Toate sunt mai amuzante cu tine : la băița lui bebe, eu mă joc cu rățuștele, în schimb tu îi faci barbă din spumă. Eu îi ordonez frumos jucăriile, tu îi creezi personaje din cartofi și din sticle. Iar personajele tale sunt mai tari decât jucăriile mele.

Pentru că te gândești la noi toată ziua, și deși ai o grămadă de treabă la serviciu, îți faci timp și ne întrebi și de câte cinci ori pe zi ce mai facem, dacă suntem bine.

Pentru că deși somnul de azi noapte ți-a fost întrerupt de nenumărate ori, primul lucru pe care îl faci dimineața este să îi zâmbești, cu ochii roșii, micului terorist, care pare mai fresh ca niciodată.

Pentru că atunci când te anunț că poznașul nostru a mai dărâmat ceva prin casă, întotdeauna mă întrebi dacă este bine și nu ce anume a dărâmat sau cât ne costă paguba făcută.

Pentru că oricât de obosit ai veni seara, înainte de toate, ne îmbrățișezi și ne spui „Mi-a fost dor de voi. Ce ați făcut azi?”.

Pentru că îmi spui că sunt frumoasă, chiar și atunci când mă găsești obosită, cu părul ciufulit și mirosind a laptele de seară.

Pentru că reușești, cu o forță fantastică, să desfaci borcanul de murături sau pe cel de dulceață.

Pentru că ieși cu bebe afară, doar ca să mă bucur eu de o oră de somn liniștită sau de o baie cu spumă aromată.

Pentru că  săruți genunchi mici juliți, mângâi vânătăi și legeni dințișori mici, care tocmai ce străpung gingia.

Pentru că oricât de lungă și de grea ți-a fost ziua, tot găsești resurse de energie pentru a fi căluț, avion, sau orice îi mai trece prin cap copilului nostru.

Pentru că muncești mult, pentru noi, doar să ne știi bine și să avem tot ce ne trebuie.

Pentru că uneori renunți la berea cu băieții, ca să îți petreci mai mult timp cu noi.

Pentru că accepți să mai cânți încă o dată „Rățuștele mele pe apă s-au dus”, în loc să vezi meciul pentru care te-ai grăbit să îți termini treburile mai devreme.

Pentru că schimbi scutece, speli fundulețul de caca, piepteni cârlionți, alergi să îmbraci pantaloni mici, tricouri cu capse dubioase, te chinui să potrivești pantofiori mici în piciorușe și mai mici.

Pentru că transpiri după fiecare sesiune de șters cu prosopul, după baie, pentru că nu înjuri cu voce tare când jucăriile ți se înfing în talpă.

Pentru fiecare pupic de ” noapte bună ” si pentru sutele de ori în care ai învelit piciorușe pufoase și îndărătnice, care nu au vrut sa se ascundă sub pătură.

Pentru că ne protejezi și lângă tine ne simțim în siguranță.

Pentru că ne porți tot timpul în gândul tău, pentru că suntem cei mai importanți pentru tine, și mai ales, pentru că ne faci să simțim asta.

Tu ești supereroul nostru, pentru că ești cel mai bun tată din toată lumea! <3

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.