Tatăl nu este ajutorul mamei. Este părintele copilului lui.

15 martie 2017
Postat de Mamă de Matei în Familia este cheia către fericire
13

Încă din prima oră de viață a fiului nostru, soțul meu a intrat în salon, și-a privit puiul de om cu ochi mândru de tată apoi l-a luat în brațe. L-a sărutat emoționat pe frunte și aproape cu ochii înlăcrimați mi-a spus : „Ia uite, cât de mult semănăm! Ăstă-i puștiul meu, a? Vă iubesc atât de mult…”. Iar inima mea aproape că îmi spărgea pieptul, de la atâta bucurie și împlinire.

Acasă a schimbat scutece ( și încă o mai face), a pregătit laptele în miez de noapte, a legănat, a mângaiat cucuie ca să treacă, a fost cal de cursă și pilot de avion și nu a așteptat un premiu sau aplauze pentru lucrul acesta.  A spălat vase, a dat cu aspiratorul, a făcut curat în baie, a făcut mâncare și niciodată nu a cerut o diplomă pentru „cel mai bun soț și cel mai bun tată”, deși știe că eu îl consider excepțional.

I-a vegheat somnul în timp ce eu ieșseam la o întâlnire cu fetele, a mers la toate controalele medicale ale celui mic și dacă s-a întâmplat o dată să nu poată să ajungă, a sunat imediat ce am ieșit din cabinet să ne întrebe ce am făcut.

Unii/unele îmi spun cât de norocoasă sunt pentru că am un soț care este un tată atât de implicat. Și asta se datorează faptului că trăim într-o societate în care femeia este cea care trebuie să le facă pe toate iar singura datorie a bărbatului este acea de a aduce bani în casă și de a bea bere seara pe canapea urmărind un meci.

Tatăl copilului meu are grijă de fiul lui, însă nu doar pentru câteva ore, nu ca o bonă sau o îngrijitoare, ci ca un tată. Pentru că de fapt asta face prin tot ceea ce face: îi este tată.  Iar asta ar trebui să fie normalul zilelor noastre. Pentru că amândoi am participat la concepția lui, pentru că amândoi ni l-am dorit, pentru că amândoi îl iubim, pentru că un copil are nevoie de aceeași implicare din partea ambilor părinți.

Ajutoare în creșterea copiilor pot fi bunicii, frații, prietenii. Tatăl nu este ajutor, tatăl este tată.

Așa că iubiți tați și dragi soți, fiți părinți pentru copiii voștri,nu doar tați ocazionali, pentru că vă asigur că nu există ceva mai frumos pe lumea asta ca un tată implicat și nici bucurie mai mare pentru femeia care vă privește. Vă asigur că veți avea parte de toată aprecierea ei.

Dacă ți-a plăcut articolul, te invit să mă susții cu un like pe pagina de facebook. 🙂

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.