Știi că ești părinte atunci când…

20 august 2019
Postat de Mamă de Matei în Familia este cheia către fericire
0
Știi că ești părinte atunci când

Știi că ești părinte atunci când dormi opt ore în patru nopți. Sau patru zile.

Știi că ești părinte atunci când intri într-un magazin ca să-ți cumperi un tricou. Apoi ieși din magazin cu un tricou și alte trei sacoșe pline de haine pentu copil.

Știi că ești părinte atunci când auzi un strigăt de copil în magazin și te întorci din reflex, chiar dacă al tău este chiar lângă tine. Sau acasă.

Știi că ești părinte atunci când mănânci pe ascuns, de cele mai multe la ore târzii, interzise de diete.

Știi că ești părinte atunci când nu garantezi că poți rezita unui film întreg după ora 22.

Știi că ești părinte atunci când știi încă de pe acum că săptămâna viitoare a fost foarte obositoare.

Știi că ești părinte atunci când mersul până la magazin, atunci când ai nevoie de o apă sau o pâine, este ca o vacanță.

Știi că ești părinte atunci când deși ai bebelușul în brațe, legeni ritmic pătuțul ori căruțul.

Știi că ești părinte atunci când de câte ori pornești apa când intri la duș, ești convis că îl auzi pe copil plângând, deși el doarme liniștit.

Știi că ești părinte atunci când deprinzi super puterea de a face orice lucru din lumea asta cu o singură mână. Sau super puterea de a purta în brațe cumpărăturile, trotineta, bicicleta și un pui obosit de vreo 15 kilograme.

Știi că ești părinte atunci când înainte să mergi la un restaurant sau la un hotel, mai întâi verifici dacă au loc de joacă.

Știi că ești părinte atunci când știi ce înseamnă fiecare E de pe eticheta produselor alimentare. Și cumperi alimentele care au cele mai puține e-uri, spre deloc.

Știi că ești părinte atunci când cumperi fructe și legume cel mai des de la aprozar sau de la piață.

Știi că ești părinte atunci când de abia aștepți să prinzi un moment de respiro, dar în același timp parcă tot mai bine ar fi fost cu pruncul tău.

Știi că ești părinte atunci când ocazional mai găsești în geantă sau în mașină piese de lego, șervețele folosite ori haine de schimb.

Știi că ești părinte atunci când îți organizezi programul și activitățile în funcție de programul de somn al copilului.

Știi că ești părinte atunci când înțelegi că expresia Doarme ca un bebeluș nu are nici o legătura cu realitatea iar cel care a spus-o prima dată probabil că nu avea bebeluși.

Știi că ești părinte atunci când cunoști durerea cauzată de călcatul accidental a unei piese de lego.

Știi că ești părinte atunci când se mai întâmplă să mergi la baie și să stai pe toaletă cu un copil în brațe. Sau mai mulți.

Știi că ești părinte atunci când foarte rar reușești să bei o cană de cafea caldă. De cele mai multe ori o bei rece. Cred că așa s-a inventat și frappe-ul sau Ice Coffee.

Știi că ești părinte atunci când mergi cu soțul până la Ikea ca să cumperi perdele și parcă este o ieșire în oraș, like a date.

Știi că ești părinte atunci când somnul pare o idee mult mai atrăgătoare decât sexul. (Valabil doar pentru femei, încă nu am găsit bărbați care să susțină ideea asta).

Știi că ești părinte atunci când să miroși fundul unei ființe umane nu este numai normal, ci este chiar necesar.

Știi că ești părinte atunci când deși ești cel mai dur și sofisticat tip din cartier, atunci când fiica ta îți pune fundițe în păr, nu ai nimic împotrivă.

Știi că ești părinte atunci când faptul că este vineri nu mai este neapărat week-end.

Știi că ești părinte atunci când nu te simți niciodată mai complet ca atunci când brațele copilului tău îți înconjoară gâtul.

Știi că ești părinte atunci când inima îți explodează de atâta emoție și dragoste atunci când îți privești copilul dormind.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.