Sfaturi pentru un păr frumos aranjat acasa: de la un hairstylist pentru mame (P)

19 octombrie 2017
Postat de Mamă de Matei în Uncategorized
2

Ce își dorește o proaspătă mămică? Un singur lucru. Hai poate două. Mult soooooooooomn și timp pentru o baie lungăăăăă, ca la carte. Poate că par niște dorințe mărunte, dar atunci când devii mamă, zău că parcă vremurile în care aceste lucruri erau banale și nu un lux, par departe-departe.

Ei bine, moms, am vești bune pentru voi. O să treacă perioada aceasta, adaptarea va veni, mai devreme sau mai târziu, dar nu va ocoli pe nimeni. O să vă obișnuiți cu programul bebelușului și veți reuși să găsiți puțin timp pentru voi, apoi din ce în ce mai mult. Un pic mai dificil mi se pare acum, când cu un Matei pe care trebuie să îl alerg în fiecare dimineața prin casă ca să îl pregătesc pentru creșă, trebuie să reușesc să mă aranjez și eu înainte să ies. Și uite așa încep ziua deja cu o provocare: gata în 10 minute, cu tot cu spălat pe față, aranjat păr și îmbrăcat.

BaByliss a sărbătorit doi ani de frumusețe în România, iar cu ocazia aceasta am participat la o întâlnire de mame bloggerițe frumoase, unde am putut testa produsele de aranjare a părului. Și am fost foarte încântată de ele, cred că au fost gândite fix pentru mame. Vă povestesc imediat ce și cu ce anume.

Hairstylist-ul Ștefan Ungureanu ne-a fost și el alături și am avut liber la pus întrebări, de aflat trips&tricks. Desigur că timpul nu i-a fost de-ajuns să răspundă la toate întrebările noastre, deși timp de 2 ore a vorbit într-una. Mi-am notat totuși câteva lucruri pe care țin neapărat să le împărtășesc cu voi pentru că poți să obții o coafură ca la salon chiar acasă la tine:

  • pentru un păr frumos este nevoie în primul rând de o spălare corectă. Adică șamponul se aplică pe scalp în formă de steaua lui David, astfel: mai întâi în față, cele două laterale, la spate și apoi pe lungime. Părul nu se freacă niciodată la spălare, mai degrabă masăm scalpul și nu trebuie să spălăm în toate direcțiile pentru că se încurcă și apoi rămâne în perie sau tragem prea tare de el ca să îl descurcăm și ne trezim cu păr pe covor, prin baie sau sufragerie. Ce mai fac eu personal, atunci când îmi aplic balsamul, este să trec un pieptăne ușor prin păr și se descurcă imediat, fără probleme. Apoi clătesc bine-bine. Părul se spală de două ori cu șampon. Mai întâi pentru a înlătura murdăria, apoi pentru a permite proprietăților șamponului să acționeze.
  • este foarte important să folosim produse de îngrijire potrivite tipului nostru de păr. Spre exemplu șamponul pentru volum usucă părul ( eu nu știam). Adică șamponul pentru volumul nu este potrivit pentru un păr deteriorat, uscat. Părul uscat trebuie hidradat cu mască sau balsam. Masca este mai indicată decât balsamul. Balsamul se aplică doar pe lungime nu și la rădăcina firului de păr.
  • atunci când uscăm părul trebuie să îl pregătim pentru ceea ce urmează să facem. Dacă vrem bucle îl putem usca cu difuzorul, dacă vrem volum ne uscăm cu capul în jos, șamd.
  • Ca spuma sa nu ne mai întărească părul prea tare, putem pune puțin ulei în palmă, o amestecăm și apoi o aplicăm. Rezultatul va fi un păr elastic, ușor. ?
  • referitor la metoda citită pe net, despre spălarea inversă a părului, mai întâi balsam și apoi șampon, se pare că nu are nici un fel de utilitate, adică nu ajută la nimic, ba chiar îngreunează inutil procesul.

Așadar, dacă atunci când facem baie, petrecem cu un minut mai mult în baie pentru a ne spăla corect părul, jumătate din treabă este deja făcută, deoarece un păr bine spălat, se aranjează mai repede, mai ușor.

Apoi, tehnologia a revoluționat până si aparatele pentru coafat. Cum povesteam mai sus, am avut ocazia să testez două produse BaByliss care se potriveau cel mai bine părului meu. BaByliss Curl Secret 2 și Placa Pure Metal 2in1 pentru păr drept sau bucle lejere.

Babyliss Curl Secret 2 beneficiază de particularitatea tehnologiei Auto-Curl care transformă automat șuvițele de păr în bucle, asigurând o ondulare uniformă și bucle perfecte în câteva secunde. Părul nu este pus sub nicio tensiune, iar funcția ionică asigură protecția de care acesta are nevoie pe timpul ondulării. Adică dacă cu un ondulator clasic nu mă descurcam să îmi fac bucle ( serios, nu îmi ieșea neam!), cu acest ondulator nu trebuie să fac nimic, în afară de a potrivi șuvița de păr în aparat. Se pot realiza până la 36 de tipuri de bucle: în funcție de capul ales (25mm sau 35mm) și de combinația de funcții selectate (temperatură, timp de ondulare, direcție de ondulare ). Capul de 35mm permite ondularea unor șuvite mai mari, de până la 3cm lățime. În funcție de tipul de bucle pe care ni-l dorim, mai subțiri sau mai groase, aspect mai natural, mai lejer, o coafură impecabilă se poate realiza în 5/10/15 minute.

Cristina de la Fun Parenting a testat Babyliss Curl Secret 2 🙂

Placa Pure Metal 2in1 pentru păr drept sau bucle lejere. Aceasta este preferata mea. Recunosc că m-a cucerit și deja am trecut-o pe lista pentru Moș Crăciun. Este o placa de păr cu înveliș ceramic ce protejează părul și îi va menține strălucirea pentru mult timp. De asemenea, placa poate fi utilizată numai după 15 secunde, timp în care aceasta atinge temperatura optimă de utilizare. In plus se folosește un singur beauty gadget pentru două operașiuni total diferite.  Bucle lejere sau păr drept, coafura este gata în doar cateva minute.

Bucle gata în 2 minute :)

Bucle gata în 2 minute 🙂

Este gata de utilizare in doar 15 secunde, iar lateralul plăcii se incalzeste pana la 1100 pentru a permite ondularea. Învelișul BaByliss Diamond Ceramic distribuie temperatura uniform, care lasă părul cu un aspect mătăsos și care în același timp protejează firele de păr. O funcție tare mi se pare functia on/off: placa se opreste automat după o oră de nefuncționare. Știm deja că noi mamele suntem cu mintea în o mie de locuri o dată, și dacă se întâmplă să uităm de ea, ea se oprește automat.

Închei prin a vă lăsa o ultimă recomandare. Înainte de folosirea oricărui aparat, vă invit să urmăriți tutorialelepentru a vă da seama exact cum se face și pentru a vă ușura munca. Dexteritatea se dobândește în timp și prin exercițiu. Vă las mai jos link-uri către astfel de tutoriale dar și către detaliile tehnice ale produselor și nu uitați să folosiți și protecție termică înainte de a coafa părul. Aceasta se aplică pe părul încă un pic umed.

Buclele mele au ținut 2 zile, fără să folosesc produse de styiling

Și o ultimă idee. Nu există Miss Mama. Sau Miss Femeia Univers. Nu avem tipar. Toate suntem frumoase în felul nostru, fiecare dintre noi avem măcar o trăsătură frumoasă pe care o putem pune în evidență. Este frumoasă Campania BaByliss #Beautymom, dar mi-ar plăcea să nu fie singurii care se implică în educația femeilor cu privire la frumusețe. Mi-ar plăcea să se meargă mai departe și să se organizeze în toate județele din țară o campanie prin care femeile să fie educate și ajutate să își descopere frumusețea din ele. Fie că vorbim de păr sau de produse de îngrijire a pielii, cred că ar ajuta inclusiv la starea de bine a femeilor.

 

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.