Se spune că în viața fiecărui om, există persoane pentru care merită să își dea viața. Eu spun că în viața noastră există persoane pentru care merită să trăim și să le facem zilele mai frumoase.

26 februarie 2016
Postat de Mamă de Matei în Familia este cheia către fericire
0

Chiar după ce devenim mame, trecem prin momente de oboseală, uneori prin momente de depresie, însă dacă avem susținere și o vorbă de încurajare, toate trec mai ușor. De cele mai multe ori, soțul este cel care ne este alături. După o zi întreagă de frustrări și  clipe în care am simțit că răbdarea a ajuns la limită, cine vine seara de la serviciu, poate și el obosit sau supărat, și ne suportă descărcarea nervoasă și nemulțumirea noastră față de kilogramele în plus care nu vor neam să plece? Tot el. Soțul.

Și tocmai din prea multe griji și sarcini de îndeplinit, ajunse la epuizare, se întâmplă să nu mai ținem cont cum ne adresăm, ori să nu mai avem răbdare să îi spunem ce ne doare sau să îi explicăm ce ne dorim. Și atunci se ajunge inevitabil la tensiuni sau vorbe pe care nici noi nu le credem, dar care dor.

Dacă el încearcă să te ajute cum poate, probabil că și tu poți face un efort să…

Nu te aștepți să știe tot ce știi tu despre modul de îngrijire a copilului. Noi, femeile, avem avantajul instinctului matern, cumva știm de la natură cum să schimbăm scutecul, cum să preparăm laptele sau cum să îl îmbrăcăm pe cel mic. Le va învăța pe toate în timp, ai răbdare cu el, căci nimeni nu s-a născut învățat.

Îi înțelegi stângăcia cu care face curățenie sau sortează rufele pentru mașina de spălat. Apreciază căci totuși se străduiește iar atunci când nu a făcut lucrurile cum trebuie, învață-l să le facă mai bine.

Îl ajuți să te înțeleagă. Să recunoaștem că toate avem perioade mai sensibile în care nici noi nu știm ce vrem, și atunci, el de unde să știe ce îți dorești tu? Explică-i cu calm și blândețe despre nevoile tale, cu răbdare și fără să îi arunci în față veșnica replică „tu nu știi „ „tu nu poți să mă înțelegi”.

Nu îl mai obosești cu obsesia kilogramelor în plus, sau cu nemulțumirile tale legate de aspect, mai ales atunci când ți-a repetat de o mie de ori că ești frumoasă, că pentru el ești perfectă. Când ajunge acasă, își dorește să găsească căldură, confort și liniște după o zi stresantă la serviciu, și nu un val de frustări personale și uneori egoiste.

Îi înțelegi nevoia de tine. Sigur că tu treci printr-o perioadă grea, de acomodare, în care doar puiul de om contează, dar și soțul tău are nevoie de tine, de prezența ta. Are nevoie să fie iubit, alintat și răsfățat, așa cum și tu ai nevoie. Timp pentru o îmbrățișare sau un sărut, sigur veți găsi.

Îl surprinzi din când în când. Când reușești să găsești puțin timp sau dispoziție, dezbracă treningul lălâi sau capodul de casă, și întâmpină-l în rochia ta preferată și părul puțin aranjat și poate un pic de blush în obraji. Te ajută și pe tine să te simți mai frumoasă, și când te simți frumoasă, starea ta de spirit este alta și îl binedispui și pe el, indiferent cât de posomorât este.

Îi înțelegi și toanele lui. Fiecare are zilele lui mai puțin bune, în care este mai irascibil, mai nemulțumit, în care parcă nimic nu merge cum trebuie. Este om și ca toți oameni are și el supărări, oboseală sau dureri. Susține-l atunci când are nevoie sau când îl simți abătut. Gândește-te cât de mult contează sprijinul lui pentru tine și poate atunci ai să îl înțelegi mai bine.

Fii frumoasă, caldă și iubitoare. Fii pentru el ceea ce îți dorești ca el să fie pentru tine. Iubiți-vă și prețuiți mai mult ceea ce aveți. Nu vă legați de lucruri, căci peste ani nu acestea vă vor face să zâmbiți ci amintirile adunate, greutățile care v-au întărit, lacrimile ce uneori v-au curățat sufletul, viața cu bune și cu rele,dar trăită în doi.

Se spune că există persoane pentru care merită să îți dai viața. Eu spun că în viața noastră există oameni pentru care merită să trăim și să le facem zilele mai frumoase.

Unul dintre lucrurile pe care le-am învățat de la copilul meu este acela că dacă îi zâmbești cuiva, acesta îți va zâmbi înapoi. La iubire nu se poate răspunde decât cu iubire.

Viața este prea scurtă ca să nu o trăim frumos, așa că vă rog să faceți abuz de zâmbete și dragoste.

PS1. Acesta este un articol-replică pentru articolul Nu a spus nimeni că este ușor să fii părinte. A spus doar că merită. (Mesaj pentru tătic)

PS2. Ne vedem și pe Facebook, unde dezbatem subiectele împreună cu super-mămici.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.