Să vorbim despre ce nu se vorbește, deși ar trebui (P)

9 octombrie 2020
Postat de Mamă de Matei în Dezvoltare personală
0
Să vorbim despre ce nu se vorbește, deși ar trebui (P) incontinența urinară

Suntem între fete aici, între femei. Așadar nu este nevoie de prea multe introduceri sau prezentări. Deși este tratat ca un subiect mai degrabă rușinos sau tabu, incontinența urinară nu ar trebui să fie trecută sub tăcere. Și eventual fiecare să se descurce cum știe sau cum poate. Așadar, vă invit să lasați rușinea la ușă, nu își are locul aici.

Avem la îndemână atât de multe informații și la fel de multe lucruri care ne pot face viața mai ușoară, încât este păcat să nu ne folosim de ele. Mai cu seamă cu cât nici nu ne costă foarte mult.

Așadar, dacă tot am deschis discuția, iată ce ar trebuim să știm mai întâi despre acest subiect.

Incontinența urinară nu este o boală în sine, ci un simptom care anunță o disfuncție a vezicii urinare. Potriviti statisticilor, la nivel mondial, se înregistrează peste 200 de milioane de cazuri de incontinență de diverse tipuri, femeile fiind de cinci ori mai afectate decât bărbații, iar ca vârstă, incidența acestui simptom este mai des întâlnit la femeile care au intrat la menopauză.

Studiile mai arată că 40% dintre femeile din România cu vârsta +18 ani, au avut cel puțin un episod de incontinență urinară în ultimele 3 luni.

Incontinența urinară se declanșează atunci când apare o slăbire a mușchilor pelvini care susțin vezica urinară. Deși este asociată cu înaintarea în vârstă, incontinența urinară poate să apară la orice vârstă. Sunt chiar cazuri când apare ca urmare a statului excesiv în frig sau în poziții incomode pe scaun. Sau după naștere. Și iată cum am ajuns și la situația cea mai frecventă.

Sarcina și nașterea slăbesc mușchii din zona pelvisului și afectează nervii zonei pelvine. Aceasta este natura corpului nostru, este firesc să se întâmple asta. Nu înseamnă că este ceva în regulă cu noi, și nici că este un lucru rușinos.

Îmi amintesc că, la câteva luni după ce am născut, mi-am dorit să îmi tonifiez musculatura și să scap de kilogramele acumulate în plus în timpul sarcinii. Ieșeam cu Matei în parc și îmi luam coarda.

Absorbante de protecție zilnică foloseam încă de la 18 ani, însă în momentul săriturii absorbantul de protecție zilnică obișnuit nu m-a mai ajutat. Am realizat atunci că va fi nevoie de mai multă protecție atunci când voi face efort sau activitate fizică intensă.

Apoi lucrurile au devenit și mai amuzante. Când râdeam cu tot sufletul sau când strănutam ori tușeam, ei bine, să spunem că strănutam de două ori în același timp. Nu mi se întâmplă chiar de fiecare dată, însă știu că un număr mare de femei se confruntă cu astfel de situații zilnic. Pentru ele, pentru noi toate, atunci când depunem efort fizic ori de câte ori este nevoie, există ceva care ne ia această grijă de pe cap și ne putem vedea liniștite de treabă.

Să vorbim despre ce nu se vorbește, deși ar trebui (P) incontinența urinară

De curând am testat asorbantele zilnice de la Always pentru incontinența urinară. Recunosc că nu știam de existența unor astfel de produse și mi se pare minunat că sunt. Absorbantele mi se par un pic mai groase și mai lungi decât cele obișnuite de protecție zilnică, însă găsesc că este firesc, pentru o mai bună protecție. De altfel, nu simt că mă deranjează purtatul lor, poate și pentru că port deja de 12 ani absorbante de protecție zilnică, dar nu neapărat. Absorbantele au un miros delicat ce blochează orice alte mirosuri neplăcute.

Să vorbim despre ce nu se vorbește, deși ar trebui (P) incontinența urinară

Din aceași gamă, Always Discreet, gamă de produse special create pentru incontinență urinară, se regăsește și chilotul de unică folosință ce oferă protecție și confort de până la 100%. Eu personal nu l-am testat, dar merg pe mâna producătorului.

De ce vă povestesc și despre acest produs? Pentru că sigur aveți mame, bunici, prietene care sigur vor fi recunoscătoare pentru că le povestiți despre asta. Un astfel de produs cu siguranță le va ușura activitățile de zi cu zi.

Știu că de obicei discuția ar trebui să plece de la mamă și să îndrepte către fiică, dar de data aceasta este vremea să întoarcem discuția de la fiică și să o direcționăm către mamă. Vorbiți cu mamele voastre despre aceste lucruri, cu prietenele, cu colegele. Subiectul incontinenței urinare ar trebui să devină la fel de comun ca și subiectul menstruație.

Să vorbim despre ce nu se vorbește, deși ar trebui (P) incontinența urinară
Haideți să normalizăm acest topic și să vorbim despre ce nu se vorbește, deși ar trebui. Subiectele legate de igiena intimă nu ar trebui să mai fie considerate tabu în anul 2020. De aceea vă rog să împărtășiți acest articol cu toate cunoștințele voastre femei, este un bun început, cred eu. 🙂 #femeifărăsecrete

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.