Să nu transformăm febra cumpărăturilor de Paști într-o altfel de febră

13 aprilie 2020
Postat de Mamă de Matei în Dezvoltare personală
0
Să nu transformăm febra cumpărăturilor de Paști într-o altfel de febră

Eu cred că anul acesta vom trăi Sărbătoarea Învierii în cel mai autentic mod posibil. Pentru că suntem departe de cei dragi, suntem departe de Biserici dar suntem cu Dumnezeu în suflet. Iar rugăciunile noastre vor fi mai fierbinți ca niciodată.

Cel mai bine ar fi să rămânem în case, ca să nu fi stat în zadar o lună de zile în auto izolare. Pentru că altfel riscăm să o luăm de la început și vom sta tot anul în case. Ce se va întâmpla cu economia, mi-e groază să mă gândesc.

Îmi place să cred despre noi că suntem responsabili și vreau să cred că fiecare se gândește de două ori înainte de a lua o hotărâre.

Paștele acesta ar trebui să îl petrecem în același număr de persoane care s-au aflat în casă în ultima lună. Adică dacă până acum ați fost trei persoane, mama, tata și copilul, la masa de Paște ar trebui să se așeze tot trei persoane.

Cel mai probabil noi vom face cumpărăturile miercuri. Cadoul de Paște l-am comandat deja pentru Matei, va ajunge până joi probabil.

Știu că foarte mulți se vor aproviziona și pentru părinți și bunici, poate vecini de pe scară care nu au cum să ajungă să-și procure alimentele sau medicamentele. Teoretic nu ar trebui să fie mai aglomerat decât de obicei, dar probabil că nu se va întâmpla așa.

Nu trebuie să mergem în familie la cumpărături. Poate merge și un singur membru al familiei. Vă asigur că se poate. Acum două ierni, soțul meu a făcut varicelă. Nu a avut voie să iasă din casă. Cumpărăturile pentru Crăciun și revelion le-am făcut singură. Cărat de sacoșe până acasă, prin autobuz.

Să nu transformăm febra cumpărăturilor într-o altfel de febră.

Ar fi păcat să fi stat atâta vreme în casă pentru a ne îmbolnăvi acum. Puteți chiar să vă faceți listă de cumpărături de acasă, pe categorii de alimente și de produse, pentru a scuti din timpul petrecut în supermarket.

Masca de protecție și mănușile sunt și ele obligatorii. O batistă sau eșarfă sau orice altceva improvizat. Spălat bine pe mâini și pe corp când ajungeți acasă. Spălate sau dezinfectate toate cumpărăturile. Eu am ținut într-un lighean cu apă toate fructele și legumele. Sticlele de suc sau de lapte le-am spălat cu detergent de vase, ce era în pungi(zahăr , paste ) le-am vărsat în caserole.

Să fim bine, atâta îmi doresc. Săptămână binecuvântată să avem.

Să nu transformăm febra cumpărăturilor de Paști într-o altfel de febră
Sursă foto: aici

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.