Să nu mergeți la somn supărați

25 martie 2022
Postat de Mamă de Matei în Despre cele 9 luni, trup și suflet
1
Să nu mergeți la somn supărați

Să nu mergeți la somn supărați este unul dintre cele mai bune sfaturi primite în viața mea, despre viață.

Atunci când suntem supărați, tot corpul nostru simte asta, prin toate venele, toate simțirile, prin fiecare bătaie de inimă și prin fiecare respirație. Adică supărarea are impact asupra întregului nostru, ne afectează cu totul, nu doar la nivel psihic ci și la nivel corporal.

Tocmai de asta atunci cînd sunt supărați unii oamenii nu pot mânca, alții dimpotrivă, așa găsesc consolare. Ambele comportamente sunt dăunătoare pentru corp. Să nu te hrănești sau să mănânci compulsiv, pe sistem nervos.

Noaptea este timpul în care creierul nostru se odihnește și se repară. Curăță toate gândurile, tot ceea ce nu ne face bine. De asta este important să îl lăsăm să își facă treaba, iar noi să mergem la somn liniștiți.

Închideți ecranele, citiți o carte. Urmăriți un film. Faceți pace cu omul, dacă v-ați supărat. Un sărut pe frunte și o îmbrățișare.

Luați-vă copiii în brațe, să îi țineți cât mai mult la piept. Faceți rugăciunea împreună, și cereți iertare pentru greșelile voastre precum și noi iertăm greșiților noștri.

Viața este prea scurtă ca să mergem la somn supărați. Nu știm mâine dimineață cum va fi. Nu om fi noi stăpâni pe prea multe lucruri în viața asta. Dar putem fi stăpâni pe simțurile noastre, pe deciziile noastre, pe gândurile noastre, pe vorbele noastre.

Să nu mergeți la somn supărați. Faceți pace și depozitați în inimă doar ceea ce vă face fericiți.

Foto copertă articol: Christie Kim on Unsplash

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.