Prietenia, magia care nu ține cont de vârstă

2 octombrie 2017
Postat de Mamă de Matei în Colțul de lectură
0

În primii ani de viață, copiii iși fac ușor prieteni și se bazează pe proximitate( grădiniță, școală) și pe prieteniile pe care le au părinții cu alți părinți. Matei, spre exemplu, și-a întâlnit cel mai bun prieten anul acesta, la creșă, când a fost mutat de la grupa mică la grupa mijlocie. Desigur însă că la vârste mici, pe cât de ușor leagă prieteniile pe atât de ușor le și „dezleagă”, de pe o zi pe alta. De câte ori nu v-a spus cel mic „nu mai sunt prieten cu Gigu!” pentru ca după câteva momente, copiii să se joace din nou impreună? Însă pe măsură ce timpul trece, prieteniile adevărate se cern și copiii devin mai selectivi în alegerea prietenilor. Interesele, principiile și idealurile comune, vor sta la baza prieteniei lor.

Rolul părinților

Formarea unor relații în afara familiei înseamnă de fapt primii pași ai copilului în societate, iar modul în care copilul se comportă în relațiile de prietenie depinde foarte mult de mediul în care a crescut. Depinde de cât de bine i-au fost împlinite nevoile de atașament. Pentru că da, de fiecare dată ne vom lovi de același lucru, de rezervorul emoțional al copiilor care trebuie să fie în permanență plin și niciodată gol. Ar fi ideal.

Copiii autonomi, care au primit acasă suficientă „hrană emoțională” vor avea încredere să se deschida față de alte persoane și astfel să lege prietenii. Abilitățile sociale și de comunicare se pot exersa prin expunerea la cât mai multe experiențe care să implice participarea altor oameni și copii de vârsta lui. Spre exemplu locurile de joacă, ateliere de creație, colectivitatea de la grădiniță/școală, parcurile, etc

Ce oferă o relație de prietenie copilului meu?

La vârstă mică, prietenia cu alți copii este în primul rând o sursă de joacă, distracție, veselie,  relaxare. Apoi, cu timpul, prieteniile devin și surse de învățare, de adaptare în societate. Prietenii învață unul de la celălalt rezolvarea unor probleme, își însușesc deprinderi sociale: comunicare, cooperare, apartenența la un grup. Prieteniile din copilărie constituie baza relațiilor ulterioare.

Poveștile si desenele animate cu personajele lui preferate sunt un mijloc bun de a lua contact cu ideea de prietenie. După succesul înregistrat în toată lumea, producătorii seriei animate My little pony aduc pe marile ecrane filmul care arată într-un mod inedit noi aventuri ale îndrăgiților ponei și ale prietenilor lor. Lansarea oficială are loc pe data de 13 octombrie. O poveste plină de magie și întâmplări simpatice vă invită să vă ocupați locul în sala de cinema. 🙂

Mai mult decât atât, compania Hasbro aduce în magazine o colecție nouă de ponei inspirată din acest film. Puteți să profitați și de reduceri, în perioada 1 septembrie – 15 octombrie, unele dintre jucăriile My Little Pony vor avea coduri promoționale, iar fiecare dintre coduri va fi câștigător și aflați pe loc care este premiul. Tot ce trebuie sa faceți este să intrați pe www.magiaprieteniei.ro și să întroduceți codul promoțional, sau să-l trimiteți prin SMS la 1735. Care sunt premiile? 1000 de jucării My Little Pony, 500 de invitații duble la filmul My Little Pony, mii de cărți electronice de activități, 30 de tablete Samsung și marele premiu, un televizor de ultimă generație în valoare de 3000 de euro.

my little pony

 Între timp, puteți afla în permanență noutăți despre jucăriile My Little Pony, dar și despre noua producție care se va lansa în octombrie, pe pagina de Facebook MyLittlePonyRomania.

Ps. Dacă tot intrați pe www.magiaprieteniei.ro, vizitați secțiunea posterul tău, unde vă puteți edita selfie-urile în stilul MLP. Sigur o să vă placă. Eu am încercat deja 😀

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.