Povestea unui elefant

15 martie 2018
Postat de Mamă de Matei în Uncategorized
0

A fost odată un pui de elefant care, imediat după ce a apărut pe lume, a fost luat de lângă mama lui și vândut unui maestru de circ. Circarii au avut mare grijă de el și în curând a devenit un puiuț sănătos și jucăuș. Mare i-a fost însă mirarea când un lanț gros i-a fost legat de unul dintre piciorușele din spate și a fost pironit de un par adânc înfipt în pământ.

A așteptat câteva zile sperând că e doar o greșeală, dar n-a venit nimeni să-l dezlege și toată lumea se comporta de parcă așa era normal să fie. Își dorea atât de mult să fie iar liber, așa că încerca din răsputeri să se elibereze singur. Se smuci cât putu, dar parul era prea adânc înfipt în pământ, încercă să desfacă lanțul, dar era prea gros, vru să își scoată piciorul, dar legătura era prea strânsă… După zile întregi de chin și efort a renunțat să se mai elibereze. “Este prea greu”, își spuse el, “nu am puterea necesară să scot parul, să rup lanțul și să scap…”

Anii trecură și puiuțul deveni un elefant voinic și vânjos. Acum avea o statură impresionantă și o greutate de titan, însă își ducea viața în continuare legat de parul cel adânc înfipt în pământ.

Oamenii se întrebau de ce un elefant atât de mare stă legat de un par și un lanț atât de firave. Ceea ce nu știau ei era că elefantul renunțase încă din copilărie la a mai încerca să se elibereze și nici măcar nu știa că acest lucru este posibil.

“Nu pot și nu voi putea niciodată…”, își spunea elefantul trist și resemnat. El încetase de multă vreme la a mai încerca să schimbe ceva, la a-și mai testa forțele și limitele.

Și astfel, un elefant uriaș, își petrecea viața fiind prizonierul unui lanț subțire și al propriilor temeri.

Ce ați citit mai devreme este o povestioară pentru copii mari și mici dar și pentru  oamenii mari. 🙂 Este despre  barierele pe care şi noi, la fel ca elefanţii, ajungem să ni le punem singuri. La fel ca şi falsa impresie cu care cresc elefanţii, oamenii renunţă de multe ori să încerce ceva doar pentru că au eşuat prima dată, lănsâdu-se astfel conduşi de falsa impresie care ajunge să-i domine. Nu vă lăsați copleșiți, într-o zi, prin muncă și perseverență veți ajunge unde v-ați propus. 

 

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.