Oricât lungă este noaptea, într-un final, tot se luminează de ziuă

21 decembrie 2021
Postat de Mamă de Matei în Dezvoltare personală
2
Oricât lungă este noaptea, într-un final, tot se luminează de ziuă

Am început ziua de luni cu mașina de spălat care nu a mai vrut să pornească. A zis gata! și a făcut o flamă în dreptul ecranului. Noroc că încă de la început am făcut un circuit electric doar pentru mașina de spălat, exact pentru astfel de situații. Ca să nu te trezim și cu alte aparate arse.

Deja mă gândeam încotro s-o apuc, că deh, au mai rămas câteva zile până la Crăciun și 20 de lei. Și de-ar fi să iau una nouă, de care, ca să nu fac o investiție în zadar.

Am găsit într-un final un reparator, a venit abia pe șapte seara deși inițial era vorba despre ora 12. A constatat că senzorul de contact care anunța că ușa mașinii de spălat este blocată, s-a ars. Deci ar trebui înlocuit. Ne-a promis că va reveni a doua zi, adică azi.

Peste noapte, Matei a făcut febră. Cu frisoane, cu tuse. I-am povestit a doua zi medicului de familie simptomele și ne-a îndrumat mai întâi să îi facem un test covid. I-am făcut și analize de sânge și o radiografie pulmonară.

Deci practic, dacă mașina de spălat rufe a fost cum să (NU) începi o zi de luni, răceala lui Matei a fost cum să (NU) continui ziua de luni cu cea de marți.

Am terminat abia pe seară, cu rezultatele analizelor, cu diagnosticul cu tratamentul. Tot pe seară au venit și oamenii să monteze noul senzor la mașina de spălat. După montarea senzorului de contact au observat că mașina de spălat nu mai avea cărbuni, că placa s-a ars și că nici pompa nu mai este bună. Mno, hai că-i bine.

Nu știu cine are nevoie să citească asta acum sau cine are nevoie să audă.

Dar să știți că oricât lungă este noaptea, într-un final, tot se luminează de ziuă.

Viața ne pune uneori în situații dificile, în situații neplăcute, în situații încărcate sau dureroase.

O zi poate fi proastă, dar sigur măcar un minut din ziua aia a fost bun.

O zi îți poate merge prost, și poate continua și cu a doua. Noaptea poate părea interminabilă, dar într-un final, ziua tot se așează peste noapte.

Pot să simți că îți e greu, poți să simți că nu mai ție ți se poate întâmpla. Dar la un moment, se va rezolva, se va așeza, lucrurile se vor întâmpla.

La final de zi de marți nu atât de bună, după o zi de luni nu atât de bună, pot să răsflu ușurată. Știu că Matei nu are Covid, analizele de sânge sunt perfecte, radiografia pulmonară arată bine. Este o răceală de sezon, am primit tratament cu antihistaminice, fără antibiotic.

Mașina de spălat va fi reparată (sper din tot sufletul!) mâine. Ne costă ceva, niște bani neplanificați totuși, dar de poimâine măcar pot să îmi spăl perdelele, lenjeriile și tot ce a rămas restant.

De mâine pot începe printre picături pregătirile pentru Crăciun, și chiar dacă cu Matei la grădiniță le-aș fi terminat mai repede, mă bucur că este cu mine acasă, se joacă și se implică acolo unde îi place. Mai am și de lucrat pentru serviciu, pentru blog, dar bine că am pentru ce să mă preocup.

Oricât lungă este noaptea, într-un final, tot se luminează de ziuă.

Știu că uneori tot ce ne dorim este să se rezolve o dată, aici și acum. Și eu mi-am dorit asta de multe ori. Dar uneori, cu neputința de a face lucrurile așa cum vrem noi, nu facem decât să ne adâncim supărarea și gândurile negre.

Chiar dacă simțiți că acum se destramă lumea în jurul vostru, dacă vi se pare că astăzi nu a fost cea mai reușită zi, nu vă necăjiți prea tare. Mâine va fi ziuă din nou, și veți avea șansa de a face mai bine sau de a face altfel.

Ce pot să zic la final de zi de marți, cu 3 zile înaintea Crăciunului? 500 de lei repararea mașinii de spălat, alți bani pe pastile. Hai la mulți ani, sănătoși să fim! Bine că măcar Matei are doar o răceala cu un tratament pe care i-l administrăm de acasă.

Un cidru de pere și hai la somn!

Sursă foto copertă articol: David Monje on Unsplash

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.