Orele trec greu, anii trec repede. Toți copiii cresc…

17 iunie 2022
Postat de Mamă de Matei în Maternitate
1
Orele trec greu, anii trec repede. Toți copiii cresc...

Îți ții bebelușul pentru prima oară în brațe și te minunezi. Doamne, ce binecuvântare mi-ai trimis Tu, mie! Apoi durerile revin, știi că trebuie să te ridici, de acum ai treabă. Și deodată devii conștientă de tot și de toate. De acum, este real.

Ajungi cu bebelușul acasă și îți spui: O, Doamne, este atât de fragil! Oare când se va mai întări puțin? Să nu îmi mai fie teamă să îl spăl, să îl ating? Dar fără să realizezi, devii una cu bebelușul și toate temerile dispar.

Lunile trec și alte griji și dureri dau năvală. Colici, dințișori, prima răceală. Oare când va putea să vorbească, ca măcar să îmi spună ce îl doare, unde îl doare? Legeni în brațe în timp ce te plimbi prin casă, în miezul nopților. Doar așa se liniștește. Te dor brațele. ți se închid ochii, tot ce vrei este să dormi. Dar știi că asta îl alină și îl ajută să doarmă. Așa că nu te oprești decât atunci când durerea lui se oprește.

Bebelușul crește și descoperă. Descoperă tot ce este mai frumos pe lume, dar și ce este mai periculos. Prize, dulapuri, cuptoare încinse și tot ce este pe jos se gustă. Descoperă mersul. Și spatele te doare mai mult ca oricând. Oare când îl voi vedea Doamne, alergând, jucându-se cu copiii?

Vine prima zi de creșă, prima zi de grădiniță. Îți lași copilașul și îl auzi plângând, chiar dacă ai ajuns de oră la serviciu. Plângi și tu, ți se rupe inima. Te simți cea mai rea mamă din lume. Și te gândești doar la ora și minutul în care vei aștepta să îți iei iarăși copilașul în brațe.

Of, Doamne, când va mai crește puțin, ca să nu mai sufere la fiecare despărțire a noastră? Să ne despărțim în fața grădiniței, iar el să nu mai plângă?

Și iată ziua de astăzi, în care spuneți Adio, grădiniță! Îl privești, a crescut, Doamne cât a crescut! Oare când a crescut?! Orele trec greu, anii trec repede…

Vă pregătiți deja pentru școală. Pentru învățat să citească, pentru teme, altfel se vor desfășura lucrurile de acum încolo. Of, Doamne, ține-mă ani mulți sănătoasă, ca să îi fiu alături, de ficare dată când va avea nevoie de mine.

Și de vei vrea Tu, Doamne, ține-mă sănătoasă ani mulți, să îmi cresc nepoții!

Orele trec greu, anii trec repede. Toți copiii cresc…

Sursă foto: Kelly Sikkema on Unsplash

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.