Omenia nu ține cont de granițe iar românii demonstrează acest lucru de două zile neîntrerupt.

26 februarie 2022
Postat de Mamă de Matei în Uncategorized
0
Omenia nu ține cont de granițe iar românii demonstrează acest lucru de două zile neîntrerupt.

Ultimii doi ani au fost ca un carusel. Am trecut prin emoții diferite de la o zi la alta, de la o săptămână la alta.

Pandemia ne-a împărțit în mai multe tabere. Poate că ne-am despărțit de oameni pe care îi cunoșteam de foarte multă vreme. Poate am judecat și am arătat cu degetul. Poate nu am crezut sau poate că am crezut prea mult.

Un virus ne-a dezbinat, dar un rus ne-a unit.

Sufletul de român a strălucit încă o dată. O asemenea mobilizare nu a mai văzut de foarte multă vreme. Au ajuns ucrainieni în Polonia, Cehia, Germania, dar cel mai aproape a fost de ei România.

Românii s-au mobilizat în 48 de ore exemplar. Cu ajutoare, cu găzduire, cu mâncare, suport emoțional. Cu omenie. Și este abia începutul. Campanii umanitare se derulează în prezent, tot mai multe.

Interesant și de lăudat este că oamenii de rând au făcut acest lucru posibil. Nu statul, nu politicienii, nu guvernul, nu președintele. Oamenii au ieșit efectiv din case și au așteptat oamenii la granițe, întâmpinându-i chiar de la intrarea în țară cu ceai cald, mâncare și o vorbă bună.

România nu a rămas indiferentă, și dacă toți oamenii care locuiesc în ea și-ar folosi aceste calități mai des, ce loc frumos am putea construi! Dacă toți românii și-ar împărți unii altora la fel de multă empatie, compasiune și deschidere, ce viitor frumos am putea construi pentru copiii noștri!

O lumea întreagă vorbește despre România. Despre reacția noastră imediată, despre empatie, compasiune, despre omenie. Și fără să așteptăm ceva în schimb. Nici faimă, bani sau recunoaștere.

Am făcut-o de dragul omeniei. Pentru că românul este (și) așa. Omenos, săritor, blând, dornic să ajute.

Omenia nu ține cont de granițe iar românii demonstrează acest lucru de două zile neîntrerupt. Voiam să subliniez asta și să nu uităm asta despre noi.

Foto: Cristina Cerda on Unsplash

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.