O floare nu este șpagă, este doar un gest de primire cu bucurie a unui început

4 septembrie 2022
Postat de Mamă de Matei în Dezvoltare personală
0
O floare nu este șpagă, este doar un gest de primire cu bucurie a unui început

Mâine începem școala. Gata cu grădi, gata cu mai stau cinci minute. De acum, programul e program. A sunat clopoțelul, toată lumea la clasă!

Am văzut că florarii și-au pregătit deja florile. Le-au aranjat frumos în fața florăriilor. Și este o plăcere să le vezi!

Pe grupurile de părinți au început deja discuțiile: Luăm sau nu luăm flori? Ce luăm la început de an? Și sunt două tabere: Cei care consideră că un buchet de flori e șpagă și cei care nu consideră la fel. Bine, a doua categorie se împarte în mai multe categorii: buchete foarte mari, buchete cu trei flori, sau buchete de flori plus un cadou. Dar nu despre asta este vorba astăzi.

O floare nu este șpagă.

Vă mărturisesc că noi am luat flori. Și vă spun cu toată inima că le-am cumpărat cu tot dragul! Pentru că sunt pentru doi oameni, două doamne, cu care copilul meu își va petrece următorii cinci ani, zi de zi! Adică vor fi ca o a doua pereche de părinți.

Pentru că până la urmă, nu știu dacă realizați, dar educatorii și învățătorii, pe lângă insuflarea cunoștințelor academice, ei ne cresc copiii! Ei știu despre ceea ce se întâmplă la noi acasă. Copiii noștri cresc, chiar sub ochii lor. Și vor fi parte din personalitatea copiilor noștri.

O floare nu este șpagă, este doar un gest de primire cu bucurie a unui început.

Așa că oferiți o floare. Sau puteți oferi o cutie de bomboane. Ori o felicitare cu un mesaj drăguț pentru doamna. Nu este vorba până la urma despre ce oferi, ci despre a marca bucuria unui nou început, a unei colaborări frumoase.

Ne așteptăm ca doamnele educatoare sau învățătoare să ne primească copiii cu bucurie, în prima zi de școală. De ce nu le-am întâmpina și noi pe ele, cu aceeași bucurie pe care o așteptăm de la ele?

Sursă foto: Peter Kokhanets on Unsplash

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.