O blândă reamintire: România nu este încă în război

7 martie 2022
Postat de Mamă de Matei în Uncategorized
0
O reamintire blândă: în România nu este încă război

Zilele trecute s-a cumpărat foarte multă valută. Vinerea trecută cel puțin, la bănci nu se mai găsea euro.

Astăzi am urmărit o știre care arătau o coadă foarte mare de oameni care așteptau să își facă pașaport. La București și la Cluj, următoarea programare disponibilă este în luna aprilie.

Foarte mulți români se interesează deja unde pot pleca. Ce variante au. Ce bagaje să își pregătească. Ceea nu ce nu este rău. Fiecare face pentru el însuși ce simte că îl liniștește cel mai bine.

Dar să ne reamintim totuși că România nu este încă în război.

Și spun asta pentru că văd o frământare generală. Este cumva firesc ca anxietatea, teama să fie mai mare înainte de evenimentul pentru care ne pregătim. Exact ca la un examen. Tremurăm mai mult înainte să intrăm în sală, ne agităm mai mult, pentru ca în timpul examenului să ne mobilizăm forțele. Ne adunăm și rezolvăm ce avem de rezvolat.

Spaima în exces nu este bună. Nu prea ne ajută. Ba din contră, mai degrabă lucrează împotriva noastră. Să nu ne lăsăm absorbiți de frică, altlfel ne vom epuiza înainte să intrăm în sala de examen.

Mi-a plăcut discursul premierului Norvegiei, adresat copiilor, în care explică situația actuală. Cred că îl putem asculta cu toții. Nu este doar pentru copii, este pentru noi toți.

„Dragi copii, trecem acum prin momente foarte speciale aici, unde trăim, în Europa. Rusia a atacat țară vecină, Ucraina, și acum acolo este război”- Premierul Norvegiei, mesaj pentru copii-video

Foto copertă articol: CALIN STAN on Unsplash

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.