Nu va exista o altă iubire precum cea pentru copilul tău

5 iunie 2023
Postat de Mamă de Matei în Parenting
0
Nu va exista o altă iubire precum cea pentru copilul tău

Dacă îl vei ruga pe oricare părinte din lumea asta să-ți explice cum se simte iubirea pentru copilul lui, nu va reuși să pună în cuvinte. Pentru că este mai presus de simțiri, mai presus de omenesc.

Iubirea pentru propriul copil nu poate fi explicată altcuiva, pentru că nu se aseamănă cu nimic altceva cunoscut pe acest Pământ.

Nu va exista o altă iubire precum cea pentru copilul tău.

Pentru că oricât de mare ar fi mulțimea de copii printre care te vei afla, inima ta va număra minutele și secundele până va cuprinde inima copilului tău într-o îmbrățișare.

Pentru că oricâte chipuri ai mângâia, mâinile tale vor arde de nerăbdare doar pentru unul singur.

Pentru că dintr-un milion de glasuri de copii, inima ți se va așeza doar după ce îl va auzi pe al lui.

Legătura între părinte și copilul lui este nemuritoare și de viață. Pentru că nu va exista o altă iubire precum cea pentru copilul tău.

Iubirea pentru un bărbat se mai poate stinge. Iubirea pentru o femeie se mai poate înlocui. Însă iubirea pentru propriul copil nu va dispărea în veci. Este nemuritoare. Pe pământ și dincolo de el.

Pentru că iubirea pentru copilul tău are în nucleul ei miez de Dumnezeu.

Pesemne că abia după ce devii părinte, reușești să înțelegi o fărâmă din infinitul Dumnezeu. Pe Dumnezeul cel iubitor, iertător, Cel care poate conține în ființa sa iubire care nu află sfârșitul.

Să explici iubirea pentru copilul tău este asemenea a încerca să Îl explici pe Dumnezeu. Și nici până astăzi, de milioane de ani, nu a reușit vreun om să-L pună pe Dumnezeu în cuvinte. Pentru că iubirea se explică doar prin simțire. Prin înălțare și smerenie, deodată.

Nu va exista o altă iubire precum cea pentru copilul tău. La fel de plină, de provocatoare, dureroasă, sublimă. Atât de grea și atât de ușoară, în același timp.

Photo by Tamara Bellis on Unsplash

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.