„Nu privi înapoi”- Jocul pe care îl jucăm de 4-5 ori… pe zi

14 octombrie 2020
Postat de Mamă de Matei în Uncategorized
0
Nu privi înapoi

Abia așteptam să ajungă Matei la vârsta la care să ne putem juca împreună jocuri de societate, să spunem. Adică jocuri puțin mai apropiate de ce îmi amintesc eu din copilărie, cum ar fi, Nu te supăra frate.

Nu privi înapoi este un joc care lui Matei îi place foarte mult. Iar partea sa preferată este aceea că îl putem juca împreună, toți trei.

Nu privi înapoi

Pregătirea jocului îi revine lui Matei. Jocul este cartonat, dar este un puzzle din șase bucăți. M. îl asamblează, alege pionii, îi poziționează pe tablă. De cartonașe mă ocup eu.

Nu privi înapoi
Nu privi înapoi

Eroul principal al jocului este ursulețul Fram, care împreună cu prietenii săi de la circ, rinocerița Rina, jderița Hopi, papagalul Poli, țestosul Ulmo și ariciul Arpi vor să se îmbarce pe următoarea corabie, pentru a porni spre o nouă aventură. Însă dresorul de la circ este pe urmele lor.

Nu privi înapoi

Regulile jocului sunt simple iar dificultatea se poate adapta. Se așează pionii pe tablă. Fram pornește primul. În momentul în care toți jucătorii au trecut de căsuța 6, dresorul pornește și el. Va merge câte trei căsute după fiecare mutare a lui Fram. Există cărți pericol care te pot da înapoi sau te pot bloca și cărți de ajutor care îl pot da înapoi pe dresor sau poți beneficia de mutări extra.

Nu privi înapoi
Toți trei pe aceeași căsuță

Partea cea mai frumoasă mi se pare că este colaborarea din interiorul echipei. De exemplu, dacă eu sunt blocată, Matei mă poate ajuta cu cartea lui cu imină (inimă) și mă deblochează. De altfel, dacă unul dintre jucători e ajuns din urmă de dresor, jocul se reia. Unul pentru toți și toți pentru unu. 🙂

Jocul se găsește pe Lumea lui Fram. Noi îl jucăm de vreo 4-5 ori, fără nici o exagerare. nu vă zic cum este în week-end,când suntem acasă toata ziua. 😀

Nu privi înapoi
Toată lumea a ajuns pe corabie

Ps. Urmează să vă povestesc în curând și despre cărțile lui Fram, sunt foarte frumoase și utile, pentru părinți și pentru copii.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.