Nu-i ușor să fii părinte de-ai uitat c-ai fost copil (P)

28 mai 2021
Postat de Mamă de Matei în Parenting
1
Nu-i ușor să fii părinte de-ai uitat c-ai fost copil.
Șotronul. Coarda. Cretă pe asfalt. Rațele și vânătorii. Jucării pe pătură, în fața blocului.

Așa îmi amintesc eu despre jocurile copilăriei, și deși trăim altfel de vremuri decât cele în care eu am copilărit și am crescut, fac tot posibilul să nu las jocurile simple ale copilăriei să se piardă. Avem calculator, avem telefon, avem desene și avem și foarte multe jucării. Însă jocurile astea simple pun imaginația la lucru și ne adună împreună.

Nu-i ușor să fii părinte de-ai uitat c-ai fost copil.
Nu-i ușor să fii părinte de-ai uitat c-ai fost copil
Nu-i ușor să fii părinte de-ai uitat c-ai fost copil

Nu-i ușor să fii părinte de- ai uitat c-ai fost copil. Iar eu știu asta din experiența mea. Pentru că grijile de zi cu zi mă determină să rămân în postura de adult. Pentru că uneori treburile sunt interminabile și mereu mai apare câte ceva.

Îmi place să fiu copil. Dar cel mai mult îmi place partea cu dormitul până târziu și ora de somn cât de mai devreme. Și din păcate, nu îmi iese nici una.

Timpul  cu copiii noștri parcă se micșorează tot mai mult. Chiar dacă suntem fizic lângă ei, parcă gândurile ne smulg nemiloase din prezent și ne mută ba la serviciu, ba la ce gătim diseară, ba la rapoartele care nu sunt gata. Și o dramă și mai mare este: unde au dispărut copiii din fața blocului?

Este vineri când scriu acest articol, iar sâmbătă va fi postat pe blog. Vineri seară voi opri calculatorul și voi pune notificările pe silent. Voi merge devreme la somn, o dată cu copilul meu. Sâmbătă mă voi trezi la 9 și voi rămâne în pijamale până la 11.

Apoi, tot weekend-ul ne vom muta afară. Vom desena un șotron în spatele blocului. Vom scoate o pătură pe care vom așeza jucăriile preferate. Ne vom juca pentru prima dată badminton, unul dintre jocurile mele prefate. Vom bate mingea și ne vom juca leapșa.

Pentru că cel mai frumos cadou pe care îl putem oferi copiilor este timpul nostru cu ei, doar pentru ei.
Pentru ei este cadou, pentru noi este terapie curată. Ceea ce vă doresc și vouă!
Nu-i ușor să fii părinte de-ai uitat c-ai fost copil.
Atât de frumoasă mi se pare jucăria aceasta din lemn! ❤

Nu aveam palete de badminton și oricum căutăm un joc nou, pe care să îl putem juca împreună. Și ca să luăm cât mai mult timp doar pentru noi în zilele următoare, ne-am gândit să rezolvăm problema chiar de vineri.

Așa am ajuns în Auchan, care s-a pregătit deja cu jucării de vară pentru exterior (coardă, mingi, cercuri hula hoop, corturi textile, tobogane, trambuline, ride on, sunt printrecâteva din articoleledescoperite de noi), biciclete, trotinetejucării și articole sportive (mingifotbal, baschet, badminton, accesorii), Lego și dulciuri de toate felurile, inclusiv dulciuri BIO.

In plus, pentru a sărbători cum se cuvineziua de 1 iunie, Auchan are încă 3 oferte pentru părinții care sunt în căutare de cadouri pentru cei mici și care s-au înscris sau se vor înscrie în programul de fidelitateMyCLUB Auchan, și anume:
  • 20% BONUS PE CARD PENTRU IMBRACAMINTE COPII SI BEBE – promoție valabilă în magazinele Auchan în perioada 28.05-01.06.2021
  • 20% BONUS PE CARD PENTRU TOATA GAMA DE JUCARII LEGO – (perioada de valabilitate a ofertei este 26.05-01.06.2021)
  • 20% BONUS PE CARD PENTRU TOATA GAMA DE JUCARII – (perioada de valabilitate a ofertei este 01.06.2021)

Eu am adunat cât mai multe poze cu toate jucăriile și hăinuțele pe care le-am îndrăgit. Nu am plecat cu toate acasă, dar câte ceva din fiecare tot am luat. Ne-am luat palete de badminton, Matei a ales un set cu bormașină și șuruburi, un joc cu un pinguin de care trebuie să avem grijă să nu cadă de pe gheață, tricouri, pantaloni scurți.

Ca de obicei, pentru fetițe sunt atât de multe articole și atât de drăgălașe! M-am oprit la rochițe, fustițe, cosume de baie și gentuțe care te topesc! Soțul a observat desigur, că mă agățasem de toate hăinuțele de fetițe, și atunci m-a întrebat: Să îți fac și o fetiță?Mi-am dat ochii peste cap și i-am răspuns și eu : De-o făceai tu, nici nu stăteam pe gânduri! Dar de ce să mint, o fetiță ar fi binevenită oricând. Sau chiar și un băiețel. ? Așa este când te plimbi printre lucrușoare de bebeluși 😀

Mai jos galeria de poze, dar încep cu hăinuțele de fetițe, că tot am menționat ultima oară de ele. Enjoy ?

Hăinuțe de băieți, probate 😀

Jucării, jucării, jucării pentru copiii ?

Nu-i ușor să fii părinte de-ai uitat c-ai fost copil.
Aici îmi explica cum funcționează mașina de pompieri cu apă
Mașinuțe, biciclete, trotinete pentru joaca de afară

Șiiiii ultima imagine cu jocul cu pinguin, pe care le-am jucat în mod obsesiv, în ultimele 24 de ore.

Nu-i ușor să fii părinte de-ai uitat c-ai fost copil.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.