Nu există bogăție mai mare în această lume decât sănătatea și pacea

1 martie 2022
Postat de Mamă de Matei în Uncategorized
0
Nu există bogăție mai mare în această lume decât sănătatea și pacea

De câte ori nu ne-au spus bătrânii noștri că dacă avem sănătate, le avem pe toate? De multe ori, dar nu de fiecare dată a ajuns până la noi. Așa este când ești tânăr și sănătos…

De câte ori nu ne-au spus bătrânii noștri că atâta vreme cât este pace și nu trăim în perioadă de război, le avem pe toate? Dar cum să înțelegem adevăratul sens când noi nu am prins vremurile tulburi prin care au trecut bunicii noștri? Acum realizăm și noi cu adevărat, cât de importantă este pacea.

Nu există bogăție mai mare în această lume decât sănătatea și pacea.

Nu am auzit noi asta de mii de ori? Ba da. Dar astăzi simțim în fiecare venă, în fiecare respirație, în fiecare petic de piele, adevăratul sens al cuvintelor.

Nu am făcut noi exerciții de recunoștință? Ba da, am făcut. Dar cu toate acestea, zilele astea ne-am trezit de dimineață, și primul gând a fost de recunoștință. Că suntem în casa noastră, că încă ne purtăm diminețile cu aceleași rituali. Că mergem pe stradă fără ciulim urechile, fără să ne temem de zgomotele din jur.

Astăzi este 1 martie, prima zi de primăvară. Dar la câteva sute de kilometri de noi, este a șasea zi de război. Nu am învățat nimic din istorie.

Îmi doresc o primăvară liniștită, al cărei cer să rămână senin pentru totdeauna, indiferent de unde va fi privit, și de către cine va fi privit.

Și îmi mai doresc să cultivăm pacea, ca pe florile de primăvară, să le creștem, să le udăm, să le îngrijim. Să îngrijim aceste flori pe pământul ce-l vor moșteni copiii noștri. Avem mult de muncă, dar oare nu merită efortul?

Foto: Łukasz Rawa on Unsplash

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.