Nici cea mai scumpă cremă din lume nu o să șteargă ridurile

2 februarie 2022
Postat de Mamă de Matei în Dezvoltare personală
0
Nici cea mai scumpă cremă din lume nu o să șteargă ridurile

Pentru că am văzut o mulțime de reclame pe tema asta. Pentru că în continuare sunt multe branduri care spun doar jumătate de adevăr. Mă rog, nu să arăt cu degetul este intenția mea. Uneori așa sunt campaniile de marketing.

Cu campaniile publicitare am pățit-o și eu. Firma de PR ce reprezintă brandul, sau departamentul de marketing cer review-uri uneori bombastice. La un moment dat, vorbeam despre un gel de dus pentru bebeluși/copii mici. Și dupa ce am testat produsul respectiv, am menționat în articol că pompița de desface destul de rapid, l-am văzut pe Matei făcând asta, și părinții să aibă grijă, să nu lase recipientul în preajma copiilor nesupravegheați.

Brandul s-a supărat foarte tare pe mine, la un moment dat am simțit și agresivitate în abordare. Înțeleg și punctul lor de vedere, că ei plătesc pentru părerea mea. Dar dacă asta este părerea mea, eu ce să fac acum? Dacă cineva cumpără ce recomand eu și am spus doar adevărul despre produsul respectiv, cum aș putea să mai interacționez eu sincer cu cititorul meu?

Mi s-a mai întâmplat cu un alt produs, unul de demachiere. Voiau să menționez că înlătură machiajul dintr-o dată! Ori, cine se machiază, știe că nu se poate așa ceva. Mai ales dacă vorbim de apă micelară și de rimel, de exemplu. Trebuie să presezi blând câteva secunde discul demachiant pe gene, pentru ca rimelul să se spargă, să se înmoaie, ca ulterior să fie îndepărtat.

Și ca să revin la subiectul din titlu. Am văzut numeroase reclame ale unor creme de ochi sau creme antirid, care promit ștergerea ridurilor. Adevărul este prezentat doar pe jumătate.

Nici cea mai scumpă cremă din lume nu o să șteargă ridurile. Doar o vizită la medicul estetician poate face asta.

Ce fac într-adevăr cremele antirid este să umple temporar zonele cu riduri și eventual să ofere, după o folosire îndelungată, ceva mai multă elasticitate a pielii. Cremele cu acid hialuronic hidratează pielea, iar o piele hidratată este mai sănătoasă decât o piele uscată, deshidratată, și evident, arată mai bine.

Dacă începi să te informezi, dacă mergi la un dermatolog, dacă înveți ce face vitamina C, vitamin A, ce face retinolul, și reușești să ai o rutină ordonată și eficientă, în timp reușești să diminuezi ridurile și să menții tenul sănătos.

Dacă începi o îngrijire corespunzătoare a pielii încă de la douăzeci de ani, fără expunere la soare sau expunere cu atenție, atunci într-adevăr sunt foarte mari șanse ca la patruzeci de ani să ai un ten strălucitor iar vârsta să fie greu de ghicit. Exemplul femeilor asiatice este cel mai grăitor.

Mai mult, există numeroase studii care arată legătura dintre apariția ridurilor de alcool și de fumat.

Alcoolul elimină lichidul din piele care poate crește aspectul ridurilor, uscăciunea și lăsarea pielii. Deoarece alcoolul este un diuretic, înseamnă că atrage în mod activ apa din organism, scăzând semnificativ nivelul apei din organism, provocând astfel deshidratare. În același timp, nicotina provoacă îngustarea vaselor de sânge, reducând fluxul de oxigen și nutrienții către celulele pielii. Spune acest studiu, de exemplu.

Un alt studiu arată că cele mai eficiente metode non-invazive de tratare a ridurilor sunt: fillerele, toxina botulinică ( botoxul), laserul și peelingul (exfolierea).

Să nu mă înțelegeți greșit, nu vreau să dispară cremele de pe lume. Pentru că așa cum ne spălăm pe dinți, cum ne spălăm pe corp, la fel trebuie să ne îngrijim și pielea.

Pielea este harta vieții noastre. Ne rostește povestea dintr-o suflare.

Eu sunt pentru folosirea cremelor, a rutinelor, îmi dau o stare de bine folosirea lor. Este o parte din procesul de a avea grijă de mine.

Dar ce mi-aș dori însă este ca brandurile să comunice cinstit referitor la ceea ce oferă produsele lor. Pentru ca oamenii să cumpere conștient și informat.

Sursă foto copertă articol: Content Pixie on Unsplash

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.