Ne place de Maia Sandu pentru modestia și simplitatea ei. Iar asta ne arată câtă nevoie are societatea de astfel de modele

20 mai 2022
Postat de Mamă de Matei în Uncategorized
0
Ne place de Maia Sandu pentru modestia și simplitatea ei. Iar asta ne arată câtă nevoie are societatea de astfel de modele

Modestia și simplitatea au devenit în 2022 lucruri de mirare. Lucruri rare, prețioase. Atât de rare încât o societate întreagă simte nevoia să le laude atunci când le găsește.

Și societatea a găsit modestie și simplitate la Maia Sandu, președinta Republicii Moldova. Astfel încât internetul abundă zilele acestea de reacții pozitive cu privire la ultimele apariții ale președintei.

Ne place de Maia Sandu pentru modestia și simplitatea ei. Iar asta ne arată câtă nevoie are societatea de astfel de modele
Sursă foto: facebook
De la apariția pe aeroport, îmbracată simplu, casual, fără coafură pompoasă, cărându-și singură rucsacul. A pozat din mers, nici măcar nu s-a oprit să pozeze într-o ipostază mai degrabă oficială. S-a arătat umană.

Ce a mai făcut Maia Sandu diferit față de alți conducătorii ai Moldovei a fost aproprierea față de oamenii care au ales-o. Prin intermediului rețelelor sociale a ținut oamenii la curent cu activitatea prezidențială. Fără a afișa opulență sau superioritate. A rămas simplă, modestă. Iar oamenii au perceput-o ca pe una de-a lor, deci care ține cu ei.

Pe pagina oficială de Facebook am găsit sute de comentarii de apreciere și încurajare pentru Maia Sandu. Am notat aici doar trei dintre ele:

Noi ca cetatenii RM , nu am fost niciodata atat de informati despre agenda Presedintelui ( proiecte, delegatii, intalniri oficiale, tema discutiilor) …Noi vedeam doar la TV ca Dodon, Voronin e prin Rusia, Belarus. Pai acum ma intreb ce a facut vechea conducere? Imi pare ca doar au stat in birou si mancau pe la restaurante, isi beau cafeaua si plecau acasa bine-mersi.

Bravo, o rămurică de femeie, da atâta putere, atâta energie pozitivă, atâta încredere. Sunteți mândria, și salvarea Moldovei !

Adevarul e ca Moldova in sfarsit are un presedinte.

Am dat și peste comentarii ale unor oameni nemulțumiți, și poate că au dreptatea lor. Ce ar mai fi de menționat este că și în România are parte de o apreciere uriașă. Iar asta mă conduce către două idei:

Ne place de Maia Sandu pentru modestia și simplitatea ei. Iar asta ne arată câtă nevoie are societatea de astfel de modele.

Modelul Maia Sandu, cu consecvența și implicarea în guvernare, este ceea ce nouă, românilor, ne lipsește. Un președinte prezent, implicat, responsabil.

În prezent, împreună cu echipa ei de guvernare( deci iată, că ea reușit să construiască în jurul ei o echipă cooperantă), Maia Sandu se luptă să-i fie primită țara în Uniunea Europeană. Limba maternă a Maiei este limba română.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.