Încă de când am început diversificarea, deci de un an și jumătate deja, Matei este mare consumator de iaurt. Când era mai micuț, iaurtul îi era mic dejun ori cină, iar între timp i-a devenit gustare, în diverse forme. Astăzi, la 2 ani și 3 luni, merge la frigider, mă cheamă să îi deschid, ca să își poate alege singur iaurtul. Apoi se oprește lângă sertarul cu lingurițe, îi întind una, o apucă cu mâna stângă apoi se așează în scăunel, unde îl mănâncă liniștit. Nu se mai murdărește de ceva timp, iar dacă se întâmplă să scape vreo fărâmă pe el, o recuperează imediat, și pare ca un motănel ce se linge pe lăbuțe.
Am început cu iaurtul din lapte de capră. De la vârsta de un an și jumătate, l-a gustat și pe cel din lapte de vacă, și se pare că de asemenea i-a plăcut. De atunci, avem în fiecare seară, pe raftul frigiderului, iaurt la discreție. Nu îmi mai amintesc ziua în care să nu fi avut nici măcar unul în frigider.
Mă bucură preferința lui către iaurt. Uneori îl preferă în defavoarea unui dulce. Dar are și cu cine semăna. Noi, de asemenea, suntem consumatori de iaurt, iar preferatul nostru este cel grecesc, de 10% grăsime. Îl folosesc mai adesea la gătit. Uneori ca sos, și nu numai.
Spre exemplu, dacă într-o seară am nevoie de o cină rapidă, tai rapid un piept de pui fâșii, îl tăvălesc prin condimente și parmezan, după care îl arunc într-o tavă la cuptor. Apoi pregătesc sosul, care stă la frigider până când puiul este gata. Sosul îl prepar astfel: 200 gr de iaurt grecesc, 100 de ml de smântână (nu la fel de grasă), doi căței de usturoi pisați mărunt și mentă uscată, mărunțită, după gust. Și un picuț de sare. Totul îmi ia aproximativ 8 minute. În 20 de minute, cât fâșiile se rumenesc în cuptor, îmi mai rămâne timp să sortez niște haine și să pornesc mașina de spălat ori să împachetez rufele uscate.
Pentru că noi suntem fani Olympus, ne-am bucurat să aflăm că acesta și-a întregit gama. Este vorba despre 1Bio3 – primele produse lactate din gama ecologică, dedicate copiilor cu vârste peste un an, asigurându-le aportul necesar de vitamine și minerale.
Laptele 1Bio3 este îmbogățit cu 21 de vitamine și minerale: calciu, fosfor, fier, zinc, iod, magneziu, potasiu, clorură de sodiu, vitamina A, vitamina D3, vitamina C, vitamina E, vitamina B1, vitamina B2, vitamina B6, vitamina B12, vitamina K1, niacină, acid folic, biotină, acid pantotenic. Laptele ecologic este colectat de la ferme eco-certificate din România, din zone ca Brasov, Covasna, Mureș. Organismul de certificare cu care Olympus colaborează este Austria Bio, iar certificarea se poate verifica direct la ei sau în documentațiile Olympus.
Olympus nu vine cu un înlocuitor al laptelui matern sau al laptelui praf. Vine cu o alternativă de consum a laptelui după ce se renunță la cele menționate. Este o alternativă care să ofere un plus de beneficii copiilor. Laptele vine în varianta cu 3,6% grăsime, iar iaurtul cu 3,1% grăsime și pot fi complementare consumului zilnic de vitamine prescrise de medic. Laptele și iaurtul au un gust dulceag și sunt prezente la raft în ambalaje atrăgătoare atât pentru părinți, cât și pentru cei mici. Pentru a fi cât mai pe placul celor mici, iaurturile au diverse arome: vanilie, banană și căpșuni.
Pentru a crește frumos și armonios, copilul trebuie să aibă o structură de bază sănătoasă, care să îi permită să se bucure de toate momentele speciale ale copilăriei. Produsele 1Bio3 sunt îmbogățite cu vitamine importante pentru o dezvoltare echilibrată a celor mici.
Vă atașez mai jos poze cu etichetele celor două produselor. ?
PS. Laptele si iaurturile le puteți găsi pe rafturlor supermaket-urilor: Mega Image, Cora, Auchan, Carrefour, iar iaurtul îl mai puteți găsi și în Kaufland.