Miercuri, respirăm

4 ianuarie 2017
Postat de Mamă de Matei în Recenzie cărți
0

M-am gândit ca primul post pe anul acesta să fie despre prietenie, despre iertare, despre împăcarea cu noi și cu trecutul nostru, despre pozitivism, despre un final fericit. Iar pe toate acestea le veți găsi în cartea Ioanei Chicet Macoveiciuc ( aka Prințesa Urbană care nu cred că mai are nevoie de prezentare), așa că m-am gândit că  ar fi o recomandare potrivită.

„Miercuri, respirăm” spune povestea a șase femei însărcinate, a căror destine se intersectează la un curs de lamaze. Deși inițial s-ar părea că cele șase mămici nu au nimic în comun, capitolele ce se derulează ca un serial, vor arăta că fiecare a sosit în viața celorlalte fix atunci când aveau mai mare nevoie.

Acțiunea înfățișează întâmplări haioase, amuzante, despre maternitate și nu numai, dar și probleme actuale sau chiar drame cu care ne confruntăm zi de zi. Veți avea parte de suspans, de hohote de râs, de lacrimi, este o carte care colorează viața cu toate culorile ei, uneori cu roz, alteori cu negru sau gri. Vă asigur că în două zile va fi gata, întrucât nu o veți putea lăsa din mână.

Mai jos, vă transcriu un pasaj care mi-a plăcut tare mult, întrucât am rezonat și eu cu el la un moment dat 🙂 :

„Apoi se întâmplă schimbarea. Nu mai mergi la serviciul pe care îl detestai. Bărbatul pleacă. Prietena încetează să te mai sune. Te muţi în altă casă. După ce trec primele zile de furie, de panică de necunoscut, de reaşezare a propriei vieţi, începi să respiri cu adevărat. Înţelegi că, de fapt, acesta e cel mai bun lucru care ţi se putea întâmpla. Sigur, nu recunoşti asta cu voce tare de la început, dar începi să zâmbeşti pe dinăuntru, apoi, încet-încet, şi pe dinafară. Te ierţi. Te priveşti cu ochi buni în oglindă. Începi să te aranjezi, să te placi, să cauţi lucruri noi care-ţi plac, care te mişcă şi te motivează. Noul TU străluceşte. Oamenii observă şi curând primeşti noi invitaţii. Un alt job, ceva complet diferit, captivant, plin de provocare. Un apartament nou, poate ceva mai mic, dar sigur mai potrivit ţie. Un bărbat diferit de toţi ceilalţi de până acum, care te priveşte cu interes şi admiraţie. Dacă altcineva nu te-ar fi părăsit, n-ar fi fost loc pentru un nou TU, pentru un alt început, pentru noi promisiuni şi speranţe. Tot răul spre bine, parcă aşa zicea vorba aia. Mie-mi place să zic că locul în care suntem e cel mai bun loc dintre cele posibile.”

PS1. Aici găsitiți primul capitol citit de autoare, înregistrat în studio. Se poate descărca sau se poate asculta direct de pe youtube.

PS2. Ca să dau puțin din casă, este posibil ca unele personaje să își continue peripețiile în alte volume. Așteptăm cu nerăbdare 😀

 

 

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.