Mașina de spălat. Ajutorul mamei în lupta contra-timp și nu numai (P)

2 august 2017
Postat de Mamă de Matei în Recomandari
0

Este deja ora 16:30. Când a trecut și ziua aceasta? Îmi strâng lucrurile, îmi iau geanta și plec grăbită de la serviciu. Trebuie să ajung la Matei, să îl iau de la creșă. Sper să prind autobuzul de fără 20.

Și acasă sunt atât de multe de făcut… Mâncare, curățenie, hainele din coșul de rufe mă așteaptă și ele. Să mai zic că până mâine dimineață am nevoie de ele uscate și călcate? Cum ar fi fost cu o mașină de spălat pe care să o programez de la serviciu să înceapă programul de spălare, după care să usuce hainele iar atunci când ajung acasă, doar să le scot foarte puțin șifonate? Stai puțin, există deja! 😀

Anul acesta, LG lansează o gamă nouă de mașină de spălat  care îndeplinește toate cerințele de mai sus, însă partea cu adevărat bună abia acum vine:  funcția de spălare cu abur: LG Steam, “Allergy care”, care elimină alergenii în proporție de 99,9% și sterilizează bacteriile cu ajutorul aburului. Deci este numai bună în casele cu copii mici 🙂

Motivul principal pentru care vreau să vă povestesc despre această inovație, este simplu. Eu, ca și mamă de copil care s-a confruntat cu dermatita atopică, mi-ar fi prins foarte bine să știu la vremea aceea că există pe piață o astfel de mașină de spălat, care m-ar fi ajutat foarte mult.

Voi începe însă cu începutul. Ce este nevoie să cunoaștem în legătură cu  igienizarea hainele noastre, dar mai ales a copiilor noștri, care până în jurul vârstei de 3 ani, nu dispun de o apărare microbiană foarte consolidată?

Am discutat cu Dna. Dr. dermatolog, Iulia Panțuru, și am aflat următoarele:
  1. În primul rând, cum putem face disctinția între o simplă iritație și o alergie? Ei bine, iritația este cea pe care o face frecvent toată lumea, nu dă senzația de mâncărime și se identifică local pe o porțiune delimitată de piele, pe când alergia este însoțită de mâncărime și este  de ajuns ca o cantitate foarte mică de substanță alergenă să intre în contact cu oranismul astfel încât să declanșeze o reacție exagerată.
  2. La 40°C sunt distruse doar 6% dintre bacterii și acarieni. Pentru copiii cu alergii severe se recomandă un program de spălare setat la 90°C. De altfel, orice producător de mașini de spălat rufe, recomandă ca în cazul în care spălați la temperaturi mai joase de90°C, ca măcar o dată pe lună să setați un program de 90°C+, pentru a distruge toate bacteriile care se strâng în cuva mașinii de spălat.
  3. Folosirea balsamului de rufe și a înălbitorilor chimici nu este recomandată copiilor de până în trei ani, din cauză că provoacă foarte multe iritații. Noi am pățit-o din cauza balsamului și nu mai folosim.
  4. Înainte de prima utilizare a hăinuțelor este musai necesară o spălare la cel puțin 60°C+. Destul de multe infecții și micoze virale sunt provocate tocmai de acest lucru.
  5. Hainele copilului se spală separat de cele ale adultului. Cred ( și sper) că toată lumea face asta deja, dar m-am gândit că totuși mai bine să las scris aici…
  6. Prosoapele de bucătărie sunt adevărate rezervoare de bacterii, întrucât lucrăm des cu carne, ouă și apoi ne ștergem pe aceste prosoape. Dna. Dr. Panțuru recomandă ca acestea să fie spălate neapărat la 90°C. Cea mai populară bacterie transmisă astfel este bacteria E-coli.
  7. În cazuri de Moluscum contagiosum (afecțiune virală foarte contagioasă) copiii se recontaminează de fiecare dată când se reîmbracă cu hăinuțele, dacă acestea nu sunt spălate la temperatura corectă, astfel încât bacteria să fie distrusă. Orice afecțiune virală impune spălarea separată a hainelor, spune dna. dr. Panțuru.
Mașina de spălat LG STEAM

Acum, de ce mi se pare atât de grozavă mașina de spălat  LG Steam? Deoarece răspunde tuturor nevoilor și cerințelor de mai sus. Este ideală pentru copii cu alergii severe, copii cu dermatită atopică ( așa cum a fost și cazul nostru acum un an și ne-ar fi prins tare bine),  pentru copii/persoanele cu imunitate scăzută dar și pentru copiii mici cu vârste cuprinse între 0 și 3 ani, unde distrugerea bacteriilor este atât de importantă.

Un prim beneficiu important oferit de mașinile de spălat LG anul acesta este utilizarea aburului în procesul de spălare, acesta pătrunde în profunzime în țesătură și ajută la o mai bună igienizare a rufelor pin eliminarea bacteriilor și alergenilor.

Moleculele de aburi sunt mai mici, mai fierbinţi şi mai active. Aşadar, aburul intră mai usor decat apa în spaţiul dintre fibre pentru a dizolva murdăria, a îndepărta mirosurile şi a distruge alergenii. De asemenea, detergentul este dizolvat într-un mod eficient, riscul de a-l găsi tipărit pe vreo hăinuță, este mult mai scăzut.

Cele mai importante funcții ale mașinii de spălat consider că sunt:

Allergy care care elimină alergenii în proporție de 99,9% și sterilizează bacteriile cu ajutorul aburului( apa este incalzita la 75 de grade pentru formarea aburului, insa procesul de spalare are loc la 60 de grade, ceea ce înseamnă că nu deteriorează țesăturile din bumbac).  De folos pentru punctele 4,6 și 7. Mai mult, in urma testelor efectutate de BAF (British Allergy Foundation) s-a demonstrat ca masinile de spalat LG reduc un nivel ridicat de alergeni prezenti in haine, fiind astfel alegerea perfecta pentru persoanele alergice sau pentru sterilizarea hainelor de bebelusi sau copii mici.

Baby Steam Care asigură îngrijirea delicată a hainelor și o mai bună performanță, funcție recomandată pentru hainele de bebeluși și copii.

Steam refresh reduce cutele și împrospătează hainele în mai puțin de 20 de minute.

Steam Softener™ este cea mai igienică metodă de a păstra țesăturile moi. Acestea sunt păstrate moi numai cu ajutorul apei, fără surse chimice, deci este perfect atât pentru copii, cât și pentru persoanele alergice. Foarte util pentru punctul 3.

Printre avantaje merită să mai amintesc și faptul că are un motor silențios iar mototul are o garanție de zece ani,  dispune de tehnologia TurboWash, care ajută la dizolvarea eficientă și rapidă a detergentului, reduce timpul pentru un program normal de spălare la 59 de min, oferă un consum de energie cu aproximativ 15 procente mai mic si consum redus de apă cu approx 40%.

 Așadar, dacă intentionați să vă schimbați mașina de spălat și nu știți încotro să vă orientați, aceata poate fi o variantă de luat în calcul. Poat fi folosită și cu programe obișnuite de spălat însă în același timp, poate răspunde cu succes oricând este nevoie de o curățare eficientă.

Cel mai mic preț pornește de la 1500 de lei ( preț promoțional), și pe măsură ce adăugați diverse funcții  ( uscător, program de economisire apă, energie), poate ajunge la 4000 de lei.

Ce mi se  mai pare foarte tare este că  prin intermediul aplicației,( Smart Thinq)  pe lângă faptul că o putem activa de la serviciu,  mașina de spălat mai vine cu o altă aplicație  Smart Diagnosis, prin care doar apropii telefonul de mașină dacă se strică ceva, îți spune imediat care e problema și ce poți face să o remediezi. Foarte tare, zic !

În plus, dacă achiziționați o astfel de mașină de spălat până pe 31 august, primiți cadou o stație de călcat cu abur Tefal. (regulamentul e aici).

 https://altex.ro/masina-de-spalat-rufe-frontala-lg-f4j7ty1w-8kg-1400rpm-a-40-alb

Suntem tot mai aglomerați de rutina cotidiană. Cred că este util și important să facem uz de tehnologie pentru a folosi mai degrabă timp alături de cei dragi, decât îndeplinind treburi casnice, care sunt mai cu succes realizate de un electrocasnic. Spălarea la 90°C spre exemplu, nu o putem realiza noi, mașina de spălat este mult mai eficientă.

 

 

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.