Mâna care leagănă copilul este mâna care stăpânește lumea

8 martie 2022
Postat de Mamă de Matei în Uncategorized
0
Mâna care leagănă copilul este mâna care stăpânește lumea

Împărați, regi și regine, președinți, miniștri.

Profesori, doctori, ingineri, artiști.

Se spune că mâna care împinge leagănul conduce lumea. Este incredibil câtă forță are în sufletul ei cea care ne leagănă când suntem prunci. Ele modelează copiii cu înțelepciune şi fac din ei oameni mari. Cu adevărat mamele sunt cele care au cea mai mare influență în viețile noastre. Și lipsa de iubire a mamei se vede atât de crunt și de dureros, zilele acestea, în lume.

Mame de împărați, președinți, miniştri. Mame de profesori, doctori, ingineri. Mame de pictori, poeți, artiști. Mame de oameni simpli şi mame de oameni mari. Mamele sunt femeile care dau formă lumii. Aceste femei, care de multe ori stau în umbră, îşi fac datoria cu dragoste, fără ca să aștepte nimic în schimb.

Copilul va avea întotdeauna nevoie de mamă, pentru ca mama este viața însăși, prin ochii copilului. Întâi de toate este mama, mama va fi chemată prima în gând și în simțire.

Dacă mamele ar conduce lumea, nu ar mai fi războaie. În orașul Przemyśl din Polonia mamele din Polonia au lăsat, pe peronul gării, cărucioarele propriilor copii pentru mamele refugiate, care vin din Ucraina cu copiii în brațe. Două mame din Rusia au mers la ambasada Ucrainei, cu cei 5 copii ai lor între 7 și 11 ani, să depună flori și desenele copiilor pe care scrisesetă NU RĂZBOIULUI. Au fost arestați și au rămas jumătate de noapte în închisoare.

Este uimitor câtă lumină aduc mamele care lucrează împreună. Este uimitor cum se mișcă lucrurile atunci când mamele se unesc în solidaritate. Este uimitor ce pot face mamele pentru alte mame.

Așa că, dragi mame, dragi femei, de 8 Martie îmi doresc să văd unitatea mamelor și a femeilor mai des. Să învățăm să ne iubim pe noi mai mult și să ne apreciem. Să învățăm să ne uităm și căter ceilalți cu mai multă emptaie și acceptare. Și dacă este musai, musai să criticăm, să judecăm, să ne gândim de trei ori înainte de a vorbi o dată.

Solidaritate feminină. Solidaritate umană. Viitor bun pentru copiii noștri.

Foto: Priscilla Du Preez on Unsplash

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.