Mai stai puțin la joacă (P)

3 mai 2019
Postat de Mamă de Matei în Parenting
0
mai-stai-puțin-la-joaca-(p)

Energie, energie, energie. Joacă, joacă, joacă. Întreabă pe oricine îl cunoaște pe Matei și tot la fel îți va spune despre el. Chiar și educatoarea de la grădiniță. ?

În special atunci când avem copii în vizită, sau de câte ori mergem în parc și se prinde în joacă cu câte un copil, în ceea ce privește ora de masă, ei bine, aceasta poate să mai aștepte, joaca are prioritate. Acum desigur, nu vă imaginați că se scurg ore până reușim să plecăm acasă, îndă cel mai probabil, treizeci de minute este perioada de timp ideal acceptată pentru a întârzia la prânz.

Am petrecut sâmbăta trecută la țară, la bunici. După masa și somnul de prânz, Matei s-a plimbat cu bicicleta și a făcut trasee în nisip pentru mașini. A adiat un vânticel, slăbuț cât să nu îl simți, dar răcoros cât să înghețe un năsuc mititel de trei ani.

Ziua lui Matei s-a desfășurat astfel: S-a trezit o dată cu găinile. La propriu, îi place să le urmărească îi timp ce sar din cotineață. A stors orice fărâmă de energie din pisici, câini, ipeuri.  A dormit la prânz ( și eu lângă el- și ce sentiment domle! Atât de fain <3 ), după o masă bună, cinstită, cum doar bunicii știu să pregătească.

După trezire, dar imediat după trezire, a ieșit iarăși la joacă. Trecuseră cel puțin trei ore de când nu mai intrase în casă. I-am propus lui Matei să intrăm puțin în bucătărie , pentru o gustare, însă joaca în nisip nu a putut nicicum să fie abandonată dintr-o dată.

Ca să spun drept, mi-a plăcut că și-a dorit să mai rămână afară. Până la urmă și noi copiii fiind, vă amintiti că nu urcam la masă atunci când ne strigau părinții, de teamă că ne vor opri în casă?

Sunt de părere că îi mai putem lăsa pe copii un pic la joacă, mai ales când avem atâtea variante de gustări. O banană, un morcov, un măr sau chiar un iaurt, acestea pot fi variante gustoase până să ne așezăm la masă.

Pentru iubitorii de iaurt, Danone tocmai a venit cu o soluție inovatoare. : iaurtul pe care îl poți lua cu tine oriunde afară. Cu un ambalaj special, noul Danonino „cel mai cel pentru ghiozdănel” este perfect pentru a fi luat la joacă în parc, în excursie, în plimbările mai lungi ori în pauza de la școală sau grădiniță, atunci când cei mici au nevoie de o gustare rapidă și hrănitoare. Ambalajul său permite o deschidere ușoară și îl face simplu de folosit. În același timp, poate fi transportat cu ușurință în geanta părinților sau în ghiozdanele celor mici. Se poate consuma în cel mult patru ore după ce a fost scos de la frigider.

Da copilul meu, poți să mai rămâi puțin la joacă!

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.