Mai bine 50 de lei pe o înghețată decât pe o jucărie nepotrivită

9 mai 2022
Postat de Mamă de Matei în Dezvoltare personală
0
Mai bine dau 50 de lei pe o înghețată decât pe o jucărie nepotrivită

Am dat astăzi de o postare pe Facebook în care se discuta despre jucăriile acestea. Care-i faza cu ele? Din pură curiozitate întreb, pentru că se pare că foarte mulți copii au. Unde au văzut copiii aceste jucării și de unde știu de ele?

Pe un magazin online din România, aceste jucării sunt în top favorite. Deci sunt foarte cumpărate.

Jucăria se numește Huggy Wuggy și nu este chiar ieftină. Undeva la 50 de lei o bucată.

Căutând pe internet mai multe informații am găsit un joc pe calculator online cu acest personaj. Un joc de groază. Am găsit și videoclipuri de groază și provocări ciudate, dubioase. Jocul se numește Poppy Playtime și este descris ca un joc “sinistru” horror de aventura .

În joc, personajul joacă rolul unei statui, însă de îndată ce se aprinde lumina, Huggy Wuggy urmărește jucătorul și încearcă să îl omoare ademenindu-l într-o fabrică de jucării abandonată. De fapt, chiar așa este și invitat copilul să descarce jocul: ”Înceacă să supraviețuiești furiei jucăriilor răzbunătoare care te așeaptă în fabrica de jucării abandonate”.

Recenziile din PlayStore sau din AppleStore îl califică drept cel mai înfricoșător joc al tuturor timpurilor.

Mai multe detalii despre joc, veți găsi aici.

Forbes și mai multe școli au atenționat deja părinții din Marea Britanie cu privire la acest joc și mesajele pe care Huggy Wuggy le trasnmite.
”Personajul principal, Huggy Wuggy, care seamănă cu un urs cu mâini foarte lungi și cu lame de ras în loc de dinți, urmărește jucătorii prin tuburi de ventilație. Momente din joc sunt disponibile din peste tot, la fel și cântecele. Unul dintre ele se numește ”Vreau să te strâng de gât până nu mai respiri”. Nu ai vrea ca micuțul tău să vadă așa ceva”, a avertizat poliția din Liverpool.

Huggy Wuggy are și un cântecel foarte popular printre copii. Acuma, dacă versurile sunt cântate în engleză, și copiii nu înțeleg mare lucru, nu știu cât de periculos este. Gândiți-vă că și noi fredonam tot felul de melodii pe când eram copii și abia adulți ne-am dat seama ce cânta de fapt :))

Dar iată ce spune cântecelul Huggy Wuggy, care se numește Free Hugs :

”Îmbrățișează-mă zi și noapte/ Numele meu este Huggy Wuggy/ Dinții ascuțiți te lasă să sângerezi/ Niciodată să nu-mi spui urât./ Să nu-mi spui niciodată urâtă/ Ține-mă până mori./ Îmbrățișează-mă până mori./ Știu unde te ascunzi./ Pe ventilație aluneci/ Pe gurile de ventilație aluneci/ Nu știi că te voi găsi?/ Oriunde ai umbla/ Oriunde te duci/ În întuneric aștept/ În întuneric aștept/ Nu există scăpare. Nu știi că sunt cu adevărat în spatele tău?/ Nu știi că sunt chiar în spatele tău?/ Mai aproape decât crezi./ Mai aproape decât știi.

(…)Deci nu vii să te joci cu mine?/ Deci nu vii să te joci cu mine?/ Mai stai puțin./ Promit că nu voi mușca așa tare/ Doar crede în zâmbetul meu./ Doar crede-mi zâmbetul./ Numele meu este Huggy Wuggy/ Mă bucur că ai venit la joacă/ Fericit că ai venit la Joacă/ Rămâi până când noaptea devine zi./ Rămâi până când noaptea se transformă în zi/ Joacă toată noaptea/ Numele meu este Huggy Wuggy/ Deși nu mi-e foame/ Tot vreau să te gust/ Doar o mică înghițitură/ Doar o mușcătură mică/ (…)Numele meu este Huggy Wuggy/ Corp neclar și drăgălaș/ Corp neclar și drăgălaș/ Nu vii să mă îmbrățișezi?/ Nu vrei să vii să mă îmbrățișezi?/ Ține-mă până mori./ Îmbrățișează-mă până mori.”Sursa

Captură imagini din joc

Eu nu o să vă spun ce jucării să cumpărați sau să nu cumpărați copiilor. Dar pot să vă spun că orice acțiune a lor și din jurul lor, le influențează comportamentul. Le influențează visele, starea de liniște sau de agitație.

Vă spun doar să fiți precauți, ceva mai atenți pe ce cheltuiți banii. De 50 de lei se poate mânca înghețată foarte bună în fiecare week-end, la o masă, pe trotuar sau pe iarbă verde. Și veți fi infinit mai câștigați, asta vă pot asigura.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.