M-a privit direct în ochi și mi-a spus clar:”Tu ești un geniu.” Iar eu am început să fiu.

9 martie 2022
Postat de Mamă de Matei în Uncategorized
0
M-a privit direct în ochi și mi-a spus clar:"Tu ești un geniu." Iar eu am început să fiu.

În toată vâltoarea de astăzi, am ajuns să citesc un interviu cu Horațiu Mălăele. Mi-a adus o energie bună, și mă gândeam că poate că v-ar aduce aduce și vouă.

Fără o altă interpretare despre cum ar trebui să le vorbim copiilor, sau despre cum ar trebui să le oferim încrederea noastră în ei pentru ca ulterior să și-o construiască mai departe singuri. Doar să citiți înainte de culcare, ca să aveți somnul poate un pic mai liniștit.

Când m-am născut, nu erau semne de vreo reușită a mea in viață. Aveam un strabism foarte pronunțat, eram dislexic și abia citeam, toți cei din jur râdeau de mine: profesori și copii, eram numit „prostu’ clasei”, mi se lipeau bilete cu apelativul ăsta în pauze pe spate, mi se spunea mereu că desenez urât și atunci nu prea am mai desenat.

Eram în suferință. Înțelesesem că sunt prost, urât, și că nu sunt bun de nimic.Apoi, în clasa a V-a, a venit un profesor care mi-a văzut un desen ascuns, și a vorbit puțin cu mine. La urmă, m-a privit direct în ochi și mi-a spus clar:”Tu ești un geniu.” Iar eu am început să fiu.

M-a privit direct în ochi și mi-a spus clar:"Tu ești un geniu." Iar eu am început să fiu.
Sursă foto: Facebook
Și tot Horațiu Mălăele spunea:

„Familia e o lume specială care poate să te ajute, dar poate să le şi încurce. Pentru mine a fost şi este o binefacere. Cum spunea Petru Creţia, sunt lucruri pe care le lasă Dumnezeu. Şi dacă sunt bune, nu mai e cazul să te întrebi asupra lor…

Copilăria este cadoul ce ni-l face viaţa pentru ce vom avea de îndurat.

“Viaţa este ca o masă la restaurant: copilăria din partea casei, maturitatea – felul de bază, bătrâneţea – desertul, moartea – nota de plată.”

“Nu îţi crea o imagine falsă. Este incomodă, greu de întreţinut şi uşor de depistat.

Interviul este din 2016 și poate fi citit aici.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.