My little pony Rewiev-Prietenia este magică. La fel și aventura din Equestria.

26 octombrie 2017
Postat de Mamă de Matei în Uncategorized
2

„My little pony-Prietenia este magică este un film plin de culoare, balonașe, prăjiturele și curcubeie. În același timp, predomină curajul eroilor și puterea prieteniei. Un fel de Wonder Women, dar pentru copii. 🙂 Povestea vine cu morală și personaje de la care copiii au ce învăța.

Eroina principală este Twilight Sparkle și este cea mai tânără prințesă (ponei), care conduce ținutul din Equestria. Începutul filmului o găsește plănuind o mare petrecere pentru Equestria, ajutată fiind de prietenii ei, Rainbow Dash, Applejack, Pinkie Pye, Fluttershy, Rarity, și Spike. Pentru cei nefamiliarizați cu personajele, trebuie să știți că nu toți eroii sunt ponei. Sunt și unicorni sau pui de dragon, așa cum este Spike. Personalitățile lor sunt foarte diferite, care uneori conduc spre conflicte, dar datorită magiei prieteniei, reușesc să găsească o cale prin care să  formeze o echipă unită și să depășească momentele dificile.

Aceștia sunt nevoiți să găsească o modalitate de a conlucra împreună, atunci când Shadow își face apariția la petrecerea lui Twilight. Intenția lui Shadow este aceea de a o fura pe prințesa Equestriei și  a-i lua puterile. Cei șapte prieteni reușesc să se salveze la timp și de aici începe marea aventură.  Ei pornesc în căutarea reginei Novo, de la care speră să primească ajutor în lupta cu Shadow și Storm King. Însă drumul lor nu este chiar lin iar pe parcurs li se alătură și un pirat, o pisică și o sirenă-ponei.

Ei bine, la o asemenea descriere, veți tentați să vă întrebați „Iarăși  vedem un film doar pentru fetițe, cu eroine vulnerabile și neajutorate?” Răspunsul este nu. Pirații neînfricați sunt atât fetițe cât și băieți, prințesele înțelepte se salvează unele pe altele sau chiar pe ele însele, și toată lumea învață o lecție la sfârșitul aventurii. Astfel că producătorii au încercat prin acest film să pună capăt standardelor de gen, adresându-se în același timp, atât fetelor cât și băieților.

Matei a fost încântat de poveste, a stat cumințel pe tot parcursul filmului, și din când în când scotea câte un chiot când personajul lui preferat, Rainbow Dash, își făcea apariția pe ecran. Matei încă nu este la vârsta la care să priceapă neapărat mesajul transmis de povestea care s-a desfășurat în fața ochilor noștri, el mai degrabă s-a bucurat de culori și de personajele simpatice.

Umorul ușor de înțeles, mesajele clare despre prietenie, responsabilitatea și bunătatea, recomandă filmul atât copiilor de orice vârstă, cât și părinților deopotrivă, nostalgici ai vremurilor copilăriei lor.

 Și dacă v-am făcut curioși, ori dacă pur și simplu aveți dispoziție să mergeți la film, eu vă ofer o invitație dublă la „My little pony-Prietenia este magică”. Răspundeți la întrebarea „Care este personajul vostru preferat?” și intrați automat la tragerea la sorți.

PS. Invitatia este valabila pentru Bucuresti. 🙂

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.