Jurnal de spital. Ziua întâi

21 ianuarie 2018
Postat de Mamă de Matei în Fără categorie
3
imunitate

Jurnal de spital

18 ianuarie 2017

Este trecut de 12 jumătate noaptea. Plânsul unei fetițe străbate holul lung și alb. Glasul mamei ei se aude șoptit și neputincios: „gata, puiul mamei, gata…” . Îmi așez mâna stânga pe Matei și îl mângâi ușor. Ce bine că în sfârșit a adormit. Se cuibărește mai bine lângă mine, și mormăind, își întinde brațul peste mâna mea. Mâneca bluzei îi alunecă ușor și încă o dată realizez unde ne aflăm atunci când branula se descoperă pe brațul lui mic și încă pufos.

Suntem în spital. În urmă cu câteva ore și Matei a plâns la fel de neconsolat precum fetița al cărei plânset îmi ridică pielea pe mine.
Internarea a durat trei ore. Adică de la 18: 30 pana la 21:30. Simțeam că nu se va termina niciodată. Că vom rămâne la camera de gardă. Aglomerată de altfel. Doctorul de gardă m-a întrebat de trei ori dacă îi pune o perfuzie lui Matei, pentru că nu mănâncă. „Dar mănâncă”, îl informez eu. „Deci îi pun perfuzie?”

După trei încercări de-i a monta o branulă, am crezut că Matei va leșina de plâns. ” Are venele subțiri și se agită”, mi-a spus una dintre doamnele asistente, ca și cum așteptam o justificare. Probabil că expresia feței mele cerea așa ceva, habar nu am, nu știu cum arătam, dar pe dinăuntru clar eram sfărâmată. „Trebuie să încercăm în zece locuri să găsim o venă bună.” M-au luat căldurile instant. Ochii copilului meu înlăcrimați și rugători îmi făceau inima bucăți. Copiii nu ar ttebui să fie niciodată bolnavi.  A patra încercare a fost cu noroc, și Matei s-a ales cu o branulă pe brațul stâng. Apoi cu câte o seringă plină de antibiotic și una de cortizon. Și un regim alimentar fără sare.

Cum am ajuns aici? Joi de dimineață i-am făcut analize de sânge după o febră 38 și după ce am observat o umflătura mică sub gât, în partea dreaptă. „Nu e de bine”, ne-a spus dna doctor îi timp ce examina ganglionul umflat. Am așteptat acasă rezultatele. Pe seară, mi-a sunat telefonul. „E musai de internat. Nu vă jucați cu așa ceva. Este nevoie de tratament injectabil”. Îmi răsunau în cap doar „ valorile normale sunt de 68 și el are 900”, „mononucleoză”, „urgență”. Mononucleoză?! Ce mai este și asta? Drept să vă spun, la ora asta încă nu sunt convinsă ce-i, dar mâine sigur voi afla mai multe.

De acasă am plecat cu multe schimburi pentru Matei, multă apă, scutece, papuci și botoșei pentru mine și pentru el, pijamale, cărți, jucăriile alese de Matei, lingurițe, iaurt simplu, șervețele umede, șervetele uscate, săpun lichid, pastă de dinți, dezinfectant, incărcătorul telefonului și ceva fructe.

La înregistrare au fost necesare cartea de identitate a însoțitorului ( deci nu își poate lăsa tatăl datele de pe buletin dacă mama este cea care rămâne cu copilul) și copia certificatului de naștere. Am semnat că sunt de acord cu recoltarea analizelor, am menționat persoana căreia i se pot comunica informații despre starea copilului meu și am luat la cunoștință faptul că pe holuri sunt montate camere de luat vederi.

După toată agitația din seara aceasta, suntem în sfârșit în salon. Matei va primi tratament la fiecare 12 ore. Spitalul este curat, arată foarte bine. Pereții nu sunt crăpați ori murdari, baia este foarte curată, ai unde să faci și duș, iar din câte am observat până acum, nimeni nu vrea să „primească” nimic.

Este și căldură. Dar noi tot acasă vrem să ajungem cât mai curând.

Ps. Nu știu cum am scris, dacă am scris cu greșeli sau nu ori dacă am fost coerentă. Ar trebui să dorm, dar cine poate dormi? Este ora 1 și 20 de minute acum. Mă voi apuca de citit o carte. Probabil voi citi mult zilele acestea….

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.