Izolarea nu se face mall

10 martie 2020
Postat de Mamă de Matei în Uncategorized
3
Izolarea nu se face mall

Izolarea nu se face mall

Deschideți geamurile, aerisiți.

Spălați bine mâinile, învățați copiii să facă același lucru.

Dezinfectați suprafețele.

Din momentul în care ați intrat în casă, dezbrăcați hainele de stradă, aruncați-le în mașina de spăalt și spălați-le la temperaturi înalte.

Nu duceți copiii la locuri de joacă.

Nu duceți copiii la mall. Izolarea nu se face la mall.

Faceți plimbări în aer liber, în locuri mai puțin aglomerate. Pădurile spre exemplu, sunt un spațiu bun și sigur. Iar copiii sigur găsesc ceva de făcut cu vreascurile, adună flori. Pajiștea este iarăși o alegere bună. O pătură, un picnic, o minge de fotbal este tot ce avem nevoie.

Nu vă arătați stresul sau îngrijorarea în fața copiilor. Păstrați-vă calmul în jurul lor. Le puteți explica situația pe înțelesul lor, atât cât se poate. Stresul slăbește sistemul imunitar.

Când totul se închide, voi deschideți o carte. Citițile copiilor. Faceți o supă caldă, consumați fructe și legume proaspete, portocale, morcovi. Căldură, îmbrățisări calde, calm, mișcare, o alimentație cât mai curată. Așa se antrenează imunitatea.

Copiii nu se pot proteja singuri. Nici nu este în datoria lor să facă asta. Noi ca părinți, trebuie să ne preocupăm de astfel de lucruri. Să îi învățăm cum să facă asta și să le oferim uneltele potrivite.

Izolarea nu se face la mall. Și nici la locurile de joacă. Sau la restaurant.

Poate chiar ar fi mai bine să mergem chiar și la supermarket câte o persoană, pentru a evita aglomerarea, sau să cpmandăm online.

Nu folosiți același tacâmuri atunci când mâncați, nu beți apa din sticlă, folosiși pahare individuale.

Nu folosiți același șervețel pentru a vă șterge nasul de mai multe ori.

Ștergeți telefonul cu dezinfectant.

Evitați folosirea bacnotelor, folosiți cardul. Banii răspândesc rapid bacteriile, gândiți-vă prin câte mâini trec, fără să fie dezinfectați.

Beți ceaiuri. Rămâneți calmi. Nu mergeți în locuri aglomerate și mai ales, țineți copiii departe de astfel de locuri. Chiar și de parcurile mari. Folosiți cu încredere covorul de acasă, pentru joacă.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.