Invitație la citit. „Poartă-mă în poveste”

22 iunie 2018
Postat de Mamă de Matei în Colțul de lectură
0
poveste
Invitație la citit. „Poartă-mă în poveste”

Îmi place să citesc. Este un lucru despre mine pe care toată lumea îl cunoaște fără îndoială. Și recomand tuturor să facă asta. Timpul nu îmi permite să citesc cât de mult mi-aș dori, însă in autobuz, metrou mai fur câteva pagini, uneori noaptea, după ce toată casa doarme, mă cuibăresc în canapea, cu sentimente amestecate livrate de povestea ce se descoperă pas cu pas înaintea mea.

În cărți aflu despre experiențele altora, despre cum destinul te poate sufla prin viață, și astfel o lume întreagă mi se așterne la picioare.

Uneori îmi descopăr recunoștința pentru viața pe care o am, că trăiesc în timpuri în care pot să decid pentru mine și pentru copilul meu, că pot fi o femeie independentă și nu neapărat supusă, că nu m-am născut în vremuri de război și foamete, și că am șansa de mă împlini din toate punctele de vedere și am șansa de a oferi lumii ceea ce am eu de oferit.

Acestea fiind spuse, este de la sine înțeles cât de mult m-am bucurat auzind despre ideea unui flashmob de lectură. Asociația WAHM, de care sigur ați auzit deja, împreună cu Ludotech, vă invită la lectură în spațiul public.

“Ne așteptăm să creăm un cerc mare de cititori, pasionați și împătimiți, gata să descoperim comori literare pentru mici și mari!
Venim cu poftă de lectură, împărtășind valori și pasiuni, alături de edituri, dar și creatori de accesorii!”

Data: 1 iulie
Ora: 10
Loc: va fi comunicat în privat doar persoanelor implicate

Cum vă puteți implica:
*avem 30 de pachete constând în: cărți, semne de carte, traiste cu fabule, inele de citit (conținutul poate diferi)
Te poți înscrie în calitate de cititor pe [email protected] și noi te indrumam cum poți intra în posesia kitului tău cu care vei participa la flashmob. Tot pe mail vei primi și detaliile organizatorice.

*dacă sunt actori/actrițe dornici/dornice să ne sprijine, avem nevoie de experiența lor din punct de vedere al prezenței scenice. Vă invităm să ne contactați pe mail: [email protected]

*vom împărți cărți după acțiunea de lectură împreună. Avem peste 100 de cărți de împărțit, dacă simți să ne ajuți, hai pe mail!

*dacă ești reprezentant al unei edituri și vrei să ni te alături, îți stăm la dispoziție pe adresa menționată.

*prin promovarea înainte și după acțiune

*poți veni să citești și din cartea ta preferată, ne-ar bucura enorm! Doar să ne scrii pe mail să putem centraliza câți vom fi și să ne coordonăm.

Puteţi urmări evenimentul pe Facebook.

Skinner spunea : “Educația este ceea ce supraviețuiește după ce tot ce a fost invățat a fost uitat.” Eu aș completa că lectura ne transformă, trece peste noi asemenea unui val, și își lasă pietricelele și nisipul adunate, și se retrage înapoi în mare. Pietricelele și nisipul formează marea. Astfel ne formează și pe noi lectura după ce mai terminăm o carte. Poate că vom uita povestea, însă cu siguranță nu vom uita impactul pe care l-a avut asupra noastră   🙂

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.