Indiferent de rang și de vârstă, atunci când ne pierdem mama, suntem doar niște copii

10 septembrie 2022
Postat de Mamă de Matei în Uncategorized
0
Indiferent de rang și de vârstă, atunci când ne pierdem mama, suntem doar niște copii

Regele Charles a devenit rege în mod automat, din momentul în care Regina n-a mai fost. Pe mine m-a șocat puțin treaba asta, faptul că succesorul trebuie să preia coroana imediat. Lăsați omul să își plângă durerea, m-am gândit eu atunci. Am citit puțin despre asta și am aflat că principiul este ca monarhia să nu rămână nicio secundă fără conducător monarh, deci fără rege. Deci a fi rege sau prinț, nu e chiar atât de simplu.

Așa că ieri, vineri, la numai o zi după ce Regina ne-a părăsit, Charles al IIIlea a plecat spre palatul Buckingham, pentru a-și prelua îndatoririle și pentru a urma protocolul. Cu ocazia aceasta a ținut deja primul său discurs, în calitatea sa de suveran.

În faţa porţilor, noul monarh a coborât din maşină şi a început să strângă mâinile oamenilor adunaţi pentru a-i aduce un ultim omagiu reginei, Elisabeta a II-a. El a rămas cel puţin 10 minute printre oameni, privind florile adunate pentru mama sa şi ascultând în timp ce unele voci cântau „God save the King”.

Nu știu ce au văzut ceilalți, dar eu am văzut un copil care și-a pierdut mama. Pentru că indiferent de rang și de vârstă, atunci când ne pierdem mama, toți suntem doar niște copii.

Și prinții William și Harry, și-au pierdut bunica. Harry îi spunea Granny. Un fel de buni, la noi. Sper ca nici fii nici nurorile să nu acceseze vreo secundă interntul zilele astea.

Monarhia nu-i ușoară, nu-i pentru oricine, și nu știu ce școală există în lume care ar putea să te învețe cum să îți separi sufletul de corp, să te îmbraci cu sufletul doar ocazional.

Mai jos, primul discurs al regelui Charles al IIIlea. Acesta urmează să fie proclamat în mod oficial rege astăzi, în cursul unei reuniuni, la Londra, Proclamaţia urmează să fie citită în public – o oră mai târziu (13.00, ora României) -, de la balconul acestei reşedinţe, iar apoi în toate provinciile Regatului Unit, a doua zi, duminică.

Photo by Victor Chaidez on Unsplash

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.