Familia este cheia către fericire

În fiecare copil e un super erou (P)

eroi in pijama

Trebuie să vă anunț îndrăgiții Eroii în Pijama se întorc cu un nou sezon  la Disney Junior din 12 mai, în fiecare sâmbătă, la ora 9:00.  Yeeeeeey! 😀

 

Pentru cei care nu îi cunosc pe Șopi, pe Pisoi și pe Bufniță, voi face o prezentare pe scurt. 🙂

 Serialul Eroii in Pijama urmărește aventurile a trei mici prieteni care se transformă în alter ego-urile lor de super-eroi, Pisoi, Bufniță și Șopi. Atunci când se lasă seara, cei trei se îmbracă în pyjama, își activează amuletele animale și pornesc în tot soiul de peripeții, rezolvă mistere și învață o mulțime de lecții de viață.

Serialul este destinat preșcolarilor și familiilor lor și aduce în prim plan teme precum prietenie, lucru în echipă, aventuri, mistere, umor și definirea unicității fiecăruia dintre noi.  Noul sezon va menține în prin plan aceleași teme și ritm dinamic care a atras atât de mulți fani în rândul preșcolarilor. În plus, micuții telespectatori îi vor cunoaște mai bine pe cei trei eroi și vor rezona cu ei în povești pline de umor și emoții. Echipați acum cu noi puteri, costume și vehicule îmbunătățite, Eroii în Pijama au parte de experiențe și provocări inedite.

Am primit o provocare de la Disney Junior pe care o dau mai departe. Trebuie să povestesc o întâmplare în care Matei și-a folosit o super-putere pentru a salva ziua. M-am gândit la super-puterile lui și am reușit să enumăr câteva:

-super-puterea de a se trezi la 7 dimineața, mai ales în week-end

-super-încăpâțânarea din unele dimineți de a nu merge la creșă, pentru că el are treabă cu mașinuțele

-super-energia pe care o are înainte de culcare

Anul trecut pe vremea aceasta, am fost invitată să susțin deschiderea unui centru de îngrijire paliativă a copiilor bolnavi de cancer și a familiilor acestora. Evenimentul a avut loc într-o zi de sâmbătă, iar soțul meu fiind plecat, Matei a mers cu mine, undeva în afara Bucureștiului.

Pe vremea aceea, centrul nu era gata în întregime, încă se mai făceau lucrări de reparații, și de construcții, astfel încât toți cei eram acolo am dat o mână de ajutor, fiecare cum a putut.  Eu am luat niște  mănuși, și cu o pensulă am vopsit un perete din lemn al unui foișor. Matei nu s-a lăsat nici el mai prejos, a luat și el o pensulă mai mică și “a ajutat” și el.

-Pentru  copii este un lucru mare să se simtă parte a ceva, că și ei contează. Priviți în ochii lor în timp ce vă ajută la treburile casei, atunci când aruncă ceva la coș, când vă ajută să strângeți masa. Veți găsi în privirea lor bucuria de a fi utili. –

 

A fost o zi plină pentru el. S-a jucat cu copiii care erau acolo, am mâncat stând pe iarbă, alături de ceilalți, iar în drum spre casă, a adormit în brațele mele. A primit de la organizatori două baloane plutitoare( cu heliu), pe care le-a plimbat toată seara prin casă. Atât de mândru era de ele. Era recompensa lui pentru ziua aceea.

Nu își va aminti peste ani ziua de sâmbătă de anul trecut, dar clipa de atunci sigur a pus o cărămidă la formarea lui. A văzut că oamenii lucrând împreună devin o forță uriașă. A simțit atunci, sunt sigură de asta, că ajutând pe alții, capeți o stare de bine, pe care nu o poți afla într-un alt mod. Iar ceea ce am învățat eu a fost să mulțumesc Cerului pentru sănătatea mea și a familiei mele, pentru fiecare zi petrecută frumos alături de ai mei și  că într-adevăr, puținul fiecăruia dintre noi, material, emoțional adunate laolaltă înseamnă enorm pentru cei care au nevoie de noi.

 

Uf, chiar m-am emoționat puțin amintindu-mi de această întâmplare…

Cum vă spuneam mai sus, trimit la rândul meu provocarea către voi. Care este super-puterea copiilor voștri? Și care a fost ocazia în care a folosit-o și a salvat ziua? Cele mai bune povești vor fi premiate cu goodie bags.

PS1. Cea mai tare super-putere a copilului meu este să fie el însuși. Pentru că atunci când ajung acasă și se aruncă în brațele mele, toate grijile îmi dispar, pentru că lipit de inima mea stă cel mai important lucru din lumea asta.

PS2. Serialul stimulează jocul imaginativ și este bazat pe captivanta și remarcabila serie de cărți ilustrate ‘Les Pyjamasques’ creată de autorul francez Romuald Racioppo, pentru micii iubitori de cărți 🙂 Intenționăm și noi  să le cumpărăm în curând.

 

 

Facebook Comments

2 Comments on “În fiecare copil e un super erou (P)

  1. Frumoasa provocare ☺ Avem doi strumfi cu multe super-puteri…super-puteri cu care s-au nascut, mostenite fiind ori super-puteri dobandite in timp. De multe ori ii surprindem vorbind intre ei: „Ce super-putere mai ai? Imi arati?” ” De unde ai super-puterea asta?” „Cum faci?” „Voi putea si eu sa fac asta, cand voi fi mai mare?”, de parca super-puterile ar fi niste unelte pe care le poti cumpara cu putinii banuti din pusculita. Ei bine, pe langa super-puterile „obisnuite” (puterea focului, a apei, a vantului), cu care reusesc sa isi nimiceasca rivalii imaginari, am remarcat, la fiecare in parte, niste super-puteri extraordinare: mezina casei are super-puterea trasului de par (si aici vorbesc de o mangaiere dura, dar placuta, cum numai ea poate sa o faca, astfel incat sa imi ofere cateva minute de relaxare totala…e ca un masaj capilar) si super-puterea curcubeului (cand esti suparat/a ori obosit/a face niste vraji rapid, pentru a te binedispune-zambeste, se maimutareste, deseneaza ceva iubibil, spune ceva haios etc.), iar baietelul are super-puterea lasatului in pace (de exemplu, cand are multe teme de facut si nu are chef de munca, se pune intr-un colt si incepe sa mestereasca ceva, sa deseneze ori merge sa bucatareasca ceva, fiind tacut…poate-poate e lasat in pace (pasuit) de catre noi, adultii) si super-puterea invatatului rapid…reversul medaliei, sa zic asa (prinde/ isi fixeaza foarte repede informatiile).

  2. Era o zi de luni…o zi de luni extrem de incarcata, o zi in care totul parea sa mearga prost (si eu sunt una dintre acele persoane care cred ca daca lunea iti merge bine, toata saptamana va fi asa si …invers…asa ca m-a „prins” a doua parte a zilei tare deznadajduita); cand a venit mezina de la gradinita, mi-a citit imediat starea si, cum e ea tare sensibila, mi-a facut repejor o inimioara pe o bucatica de hartie, apoi m-a imbratisat lung, spunandu-mi:”Esti frumoasa, mami, te iubesc!”, folosindu-si super-puterea curcubeului, pentru a-mi schimba starea de spirit; a reusit, desigur, astfel ca a urmat o saptamana super vesela si colorata!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.