Harry Potter: Aniversarea de 20 de ani. Reîntoarcerea la Hogwarts

27 martie 2022
Postat de Mamă de Matei în Uncategorized
0
Harry Potter: Aniversarea de 20 de ani. Reîntoarcerea la Hogwarts

Am văzut reuniunea celor de la The Friends și mi-a fost puțin teamă despre cum va fi reuniunea Harry Potter.

Dar vă asigur că merită să fie văzută. Reuniunea se numește Harry Potter: Aniversarea de 20 de ani. Reîntoarcerea la Hogwarts. Și exact ca o reîntoarcere se simte. Urmărindu-i pe actori rememorând scene importante, parcă tot așteptam ca unul dintre ei să scoată o baghetă magică și să realizeze o vrajă. Expecto Patronum!

Hagrid, Ron, Hermione, Harry, Bellatrix, LongBottom, Luna, Voldemort. Toți sunt prezenți. Iar cei care nu au fost prezenți fizic, au fost menționați spre reamintire.

Este foarte fain să vezi dincolo de culisele filmului și să vezi oamenii care au creat magia. Și încă nu încetez să mă minunez de imaginația oamenilor și de lucrurile fascinante pe care mintea omului este capabilă să le realizeze.

De la scriitoarea J. R. Rowlling, unde după multe insistențe și multe eforturi a reușit să îi fie acceptată cartea de către o editură. ( Iar asta îmi oferă și mie speranțe 😀 ), până la regizori, producători, actori, make-up artiști, scenariști. Au creat o lume magică la care ne putem întoarce la infinit, indiferent de vârsta pe care o avem.

Mi-a plăcut tare mult cum au punctat actorii astăzi adulți, dar ieri copii, că absolut toți adulții de pe platou s-au raportat la ei fix ca la niște copii.

Emma avea 8 ani când s-a înscris la audiții. Majoritatea copiilor aveau la fel. Povestește cum copiilor le era foarte greu să se concentreze mai mult de 20 de minute pentru o scenă. Și cum regizorii și scenariștii aveau răbdare cu ei. Îi lăsau să se joace, să se alerge, să râdă. Reluau scenele ori de câte ori era nevoie.

Producătorii povesteau amuzați despre actori, pe atunci copii, cum erau atât de entuziasmați de faptul că joacă de adevăratelea în Harry Potter, încât după fiecare replică rostită, priveau în cameră și zâmbeau mulțumiți. De altfel au prezentat câteva astfel de cadre și într-adevăr mutrițele lor erau delicioase.

Emma a recunoscut că la un moment dat, pe la vârsta de 15-16 ani, intenționase să renunțe la acest rol. Și asta pentru că atenția presei și a întregii lumii, asupra persoanei ei, era copleșitoare. Și ceilalți doi actori principali au recunoscut că au avut aceleași trăiri.

Mi s-a părut amuzantă iarăși o întâmplare povestită de unul dintre producători. Acesta i-a rugat pe cei trei, cam pe la al cincelea film ( din seria de opt), să scrie fiecare o compunere despre propriul personaj. Le-am spus că ei își cunosc cel mai bine personajele, așa că i-am rugat să scrie caracterizarea acestora. A fost o temă pe care au primit-o.

Ce credeți că s-a întâmplat?

Daniel Radcliffe a scris o jumătate de pagină, despre personajul său, Harry Potter.

Emma Watson a scris 12 pagini întregi despre Hermione.

Iar Rupert Grint nu a scris nimic. Păi Ron cel mai probabil că nu și-ar fi făcut tema, deci eu nu am făcut-o.

Daniel, Emma și Rupert au fost de-adevăratelea personajele pe care le întruchipau. Și asta le-a provocat ceva confuzie despre ei înșiși, în viața reală. Unde începe personajul și unde se termină? Și cât este parte din mine și eu parte din el? se întreba Rupert. Ceea ce e de înțeles, desigur.

Filmările au durat zece ani, iar copiii de pe platoul de filmare au crescut împreună. Și toți au crescut frumos, sunt oameni frumoși, educați. Mulți dintre ei sunt activitiști și au adus și alte contribuții lumii.

O altă remarcă ce mi-a plăcut referitoare la seria de filme Harry Potter a fost aceea că atunci când urmărești filmele te simți iarăși copil pentru filmele sunt jucate chiar de copii, care au fost lăsați să fie copii. Așa că nu ai cum să nu intri în atmosfera și magia copilăriei.

Se discută mult și se aduc multe amintiri frumoase în prim plan. Se simte prietenia și dragostea dintre actori, dintre oameni. Este o reîntâlnire reală, dorită, călduroasă care m-a deconectat puțin de la cotidian.

M-am simțit ca și cum m-aș fi reîntors la Hogwarts. Ceea ce vă recomand și vouă, să o faceți. Mie mi-a făcut tare bine.

Reuniunea Harry Potter: Aniversarea de 20 de ani. Reîntoarcerea la Hogwarts se poate vede pe HBOMax sau pe internet.

Sursă foto: Osn

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.