Hai să dăm grijile pe fericire!

14 decembrie 2015
Postat de Mamă de Matei în Fără categorie
2

Până nu demult eram doar noi doi. Și eram fericiți. Apoi am devenit trei, și ne-am bucurat tare mult, căci ne-am gândit că vom fi și mai fericiți.  Că nu se poate altfel. Numai că ce să vezi, viața nu este ca în filme. De obicei, finalul filmelor pe care le vedem, ne prezintă personajele principale căsătorindu-se și apoi având copii. Astfel, viața le este împlinită. Copiii lor cresc frumos, dorm noaptea după ce i-au învelit și le-au oferit pupicul de noapte bună. Ziua se plimbă și se joacă, în week-end-uri merg toți în excursii. Viață minunată, ce ți-ai putea dori mai mult? Doar că noi suntem în fața ecranului și nu dincolo de el. Deci realitatea noastră este alta.

Astăzi vreau să îți vorbesc despre mine. Să știi că nu am uitat că sunt femeie, deși poate așa îți pare. Pentru mine împlinirea nu înseamnă îndeplinirea treburilor casnice și o baie relaxantă la sfârșitul zilei, cum nici pentru tine o zi reușită la serviciu și un meci de fotbal seara, nu înseamnă fericirea.

Viața noastră s-a schimbat. Avem parte de provocări noi, dar frumoase. Ne-am pierdut puțin pe noul nostru drum. Altă dată discuțiile noastre erau despre viitor, despre cât de norocoși suntem că ne-am găsit unul pe celălalt. Acum, conversațiile noastre s-au transformat într-un  concurs. Câștigă cel care găsește mai multe defecte celuilalt. Pentru că tu muncești mai mult decât o zi întreagă, pentru că eu îmi petrec toată ziua cu copilul, care îmi pune uneori răbdarea la grea încercare.  Pentru că mie mi se pare că tu ești privilegiat că socializezi, pe când tu „mă invidiezi” pentru că petrec mai mult timp cu copilul nostru.  Adevărul este că suntem mai stresați și mai obosiți. Mai preocupați de faptul că ni se termină banii și mai este mult până la ziua de salariu, decât că pierdem clipele frumoase petrecute împreună,  în trei, care se duc și nu le mai putem întoarce.

Aseară am păstrat vinul la rece, am folosit loțiunea de corp cu aroma care îți place ție și m-am îmbrăcat „frumos”.  Am petrecut o noapte specială, ca multe altele, de altfel. Însă știi ce am realizat apoi? Degeaba petrecem o clipă fierbinte în pat, dacă după ce coborâm din el, ne întoarcem la același discuții.

Degeaba îmi parfumez corpul cu tot felul de creme, dacă sufletul meu este nefericit. Eu nu mă mulțumesc doar cu o clipă. Și știu că nici tu. Avem nevoie unul de celălalt, să ne fim alături la bine și la greu, tot timpul, căci asta înseamnă până la urmă, o căsnicie.  Greul este mai ușor de suportat  în doi, iar bucuria este mai intensă.

Hai să reluăm totul de unde am rămas. Sigur nu este târziu. Hai să fim noi, să îi facem în ciudă vieții, să îi arătăm că nu ne-a învins.

Hai să dăm grijile pe fericire și să nu le mai permitem să ne despartă. Greutățile vor trece mai ușor peste noi, atâta timp cât ne ținem de mână! Iar strânsoarea mâinilor noastre este mai puternică acum, căci suntem trei!

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.