Există viață după scutec. (P)

23 octombrie 2020
Postat de Mamă de Matei în Recomandari
3
Există viață după scutec. (P)

Suntem mame și avem o grămadă de îngrijorări. Aste e treaba noastră, să ne preocupăm. Dacă nu doarme, de ce nu doarme? Dacă doarme un pic mai mult, de ce doarme mai mult? Este obosit? Ori este bolnav? Trebuie să verifici, altfel nu există pace. Asta-i mama, n-ai ce-i face.

Una dintre cele mai comune îngrijorări ale mamelor a fost (sau este) renunțarea la scutec. Justificată desigur, în condițiile în care generația noastră folosea deja olița de la șase luni. Chiar și părinții noștri recunosc astăzi că poate a fost totuși prea devreme. Ați văzut cum le poartă grija nepoților? Mai lasă-l mamă, că e mic… spune bunica cu o voce blândă. A fi bunic este o a doua șansa a părinților noștri, să nu le-o răpiți, așadar.

Revenind însă la discuția noastră. Dragi mame care aveți copii purtători de scutec, vă spun cu mâna pe inimă că există viață după scutec. Poate fi confirmat de toate mamele care au trecut de această etapă. La ce vârstă a început viața după scutec? Asta tot mamele vă pot spune și veți vedea că fiecare copil a renunțat la scutec la o vârstă diferită.

Există viață după scutec. (P)
Există viață după scutec.
Teoria ne spune că un copil este pregătit din  punct de vedere fiziologic să se abțină până ajunge la toaletă în jurul vârstei de 2,5 ani.

M. a fost pregătit să renunțe la scutec pe la trei ani, folosind exclusiv olița. În câteva luni apoi a renunțat definitiv la oliță. Aproape că am și uitat existența cuvântului oliță ca și când nu ar fi făcut vreodată parte din viața noastră, atât de departe mi se pare totul.

Unul dintre lucrurile care au făcut mai ușoară trecerea de la scutec la oliță și de la oliță la toaletă a fost hârtia igienică umedă. Nu îmi povestise nimeni despre ea, habar nu aveam că există, știam doar despre șervețele umede.

Hârtia igienică umedă am observat-o într-o zi în magazin și am zis să încerc, că nu am ce pierde. Și nu am pierdut nimic, am câștigat chiar și am mulțumit cerului că trăiesc în secolul 21, pentru că hârtia igienică umedă Zewa este delicată cu pielea și cu mediul, este biodegradabilă și se dezintegrează în apă, deci poate fi aruncată în toaletă împreună cu hârtia uscată.

Am observat că am un copil căruia îi plăcea să fie independent. Așa că l-am încurajat să meargă la oliță singur, să folosească hârtie igienică, să o arunce în oliță și mai apoi în vasul de toaletă. Să tragă apa i se părea cel mai distractiv. Potrivea înălțătorul în fața vasului de toaletă ca să ajungă la bazin. Sub supravegherea noastră, desigur.

Prin urmare, viața după scutec a început la momentul potrivit pentru el (când s-a simțit pregătit) și cu ajutoarele potrivite.
Există viață după scutec. (P)

M. folosește și astăzi hârtia igienică umedă împreună cu hârtia igienică uscată (cele două pot fi folosite împreună pentru o curățare mai bună și aruncate în toaletă fără griji) și nu lipsește din nici un bagaj de călătorie. Atunci când mergem în vacanță, indiferent unde ne cazăm, pe lângă prosoape și săpun (nu le folosim aproape niciodată pe cele de la hotel, mi se par articole foarte intime, but it’s only me, nu trebuie sa fiți ca mine 🙂 ), ne luăm în bagaje inclusiv hârtia igienică de acasă. Nu se știe niciodată ce poți găsi pe unde mergi, așa ca a noastră de acasă este sfântă.

Noi folosim hârtia igienică umedă de la Zewa  și, sinceră să fiu, chiar nu știu dacă există și un alt brand care comercializează un astfel de produs. Eram deja fani ai hârtiei igienice uscate, astfel încât alegerea a fost una naturală.

Există viață după scutec. (P)

Am observat că și-au schimbat și logo-ul, foarte subtil, cu o dragută inimă albastră. O puteți vedea și pe site-ul Zewa (www.zewa.ro) unde sunt disponibile mai multe informații cu privire la produsele menționate. 

V-am povestit destul despre utilizările clasice ale hârtiei igienice. Iată cum se mai poate utiliza:

-Să construiești o mașină

-Să o folosești pe post de portbagaj
Există viață după scutec. (P)
Aglomeratia din portbagaj
-Să o folosești pe post de binoclu. Sau ochelari (acest punct încă nu mi-a fost clarificat)
Ochelari
Ochelari…. Sau binoclu
-Să o folosești în ascunzătoare pe post de fotoliu, apoi să te ascunzi cu cățelul acolo.
Prieteni
Prieteni

#zewaromania #descoperazewa #unplusdeconfortcuzewa #ingrijiredelicataviatabuna

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.