Eurovision nu mai este de multă vreme un concurs despre muzică

15 mai 2022
Postat de Mamă de Matei în Fără categorie
0
Eurovision nu mai este de multă vreme un concurs despre muzică

Nu o să iau drept referință ce s-a întâmplat anul acesta. Pentru că subiectul ne macină acum, și rana este încă deschisă. Aproape că se și infectează. Dacă voturile au fost influențate de emoție, nici nu aș putea să mă supăr. Până la urmă bine că reacționăm și noi la ceva.

Eurovision nu mai este demult un concurs despre muzică. Este despre politică. Și se vede din avion.

Îmi pare rău pentru toți cei care se pregătesc, muncesc și merg acolo cu speranțe.

În ultimii ani, în jurul concursului au orbitat tot felul de scandaluri. Anul acesta se pare că șase țări, printre care și România, nu au votat conform normelor.

În analiza votării juriului de către partenerul de vot paneuropean al Uniunii Europene de Radiodifuziune (EBU) după cea de-a doua repetiție generală a celei de-a doua semifinale a Concursului Eurovision 2022 au fost identificate anumite modele de vot incorecte în rezultatele din șase țări.

EBU ia extrem de în serios orice încercare suspectată de a manipula votul la Concursul Eurovision și are dreptul de a elimina astfel de voturi în conformitate cu Instrucțiunile oficiale de vot, indiferent dacă astfel de voturi ar putea influența sau nu rezultatele și/sau rezultatul. a votului”. Sursa

După ce EBU a declarat că ia în foarte serios încercările de a manipula voturile, juriul a redirecționat voturile celor șase țări către Ucraina. Iar asta mi se pare cel puțin ironic. Amuzant nu pot spune în contextul actual.

Cum spuneam și la început, sunt într-un context cel puțin dificil. Deși suntem în anul 2022, se întâmplă un război, chiar lângă granițele noastre. Pot să înțeleg faptul că lumea vrea să își exprime solidaritatea cu Ucraina. Să transmită astfel un mesaj: Nu suntem de acord cu conflictele armate.

Între timp, TVR cere explicații juriului care a exclus România din sistemul de vot. În orice caz, premiul a fost deja acordat. Doar nu le va premiul înapoi…

Declarația TVR-ului, mai jos:

TVR reclamă că votul juriului României a fost modificat, cele 12 puncte acordate Moldovei fiind atribuite, în fapt, Ucrainei. Înainte de anunțarea votului, EBU a scos din concurs juriile a 6 țări, pe motiv de „modele de vot neregulate”, fără însă să nominalizeze țările. Când a venit momentul anunțului votului din partea României, reprezentanta țării noastre Eda Marcus nu a mai apărut pe ecran, iar anunțul a fost făcut de un reprezentant Eurovision aflat la Torino .

Altfel, felicitări Moldovei pentru reprezentație, felicitări trupei Zdop și Zdup pentru mesajul frumos transmis. Felicitări României, sala a cântat la propriu cu reprezentanții de pe scenă.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.