„Eroul nopţii”. Un băiat de doar 11 ani a trecut singur granița dintre Ucraina și Polonia

6 martie 2022
Postat de Mamă de Matei în Uncategorized
0
"Eroul nopţii". Un băiat de doar 11 ani a trecut singur granița dintre Ucraina și Polonia

Un băiat din Zaporojie, o zonă greu încercată din sud-estul Ucrainei, a fost numit „un erou al nopții” de către autoritățile slovace după ce a reuşit să treacă singur granița din Ucraina în Slovacia.

Doamne, Dumnezeule, că nu îmi vine să cred ce povești aflăm. Ce vremuri trăim… Viața bate filmul…

Băiatul de 11 ani avea cu el un rucsac, o pungă de plastic și un pașaport și avea scris pe mână un număr de telefon, conform ministerului de interne al Slovaciei, într-o postare pe Facebook.

Autorităţile slovace informează că, datorită informațiilor scrise pe mâna băiatului și pe o hârtie care era împăturită în pașaportul acestuia, personalul de la graniță a putut lua legătura cu rudele băiatului din Slovacia, care au putut apoi să vină să-l ia de la vamă.

A cucerit pe toți cu zâmbetul, neînfricarea și determinarea lui demnă de un adevărat erou„, se spune în anunțul de pe Facebook.

”A venit singur pentru că părinții lui au trebuit să rămână în Ucraina. Voluntarii l-au îngrijit, l-au dus într-un loc cald și i-au dat de mâncare și de băut”.

Postarea integrală de pe pagina de Facebook a Slovaciei:

ACESTA ESTE CEL MAI MARE EROU AL NOPȚII DE IERI

Un băiat de doar 11 ani din Zaporozhye a trecut granița din Ucraina în Slovacia cu o pungă de plastic, pașaport și număr de telefon scrise pe mână, a venit singur pentru că părinții lui au trebuit să rămână în Ucraina. Voluntarii l-au îngrijit, l-au dus într-un loc cald, și i-au asigurat mâncare și băutură, pe care le-au împachetat pentru următoarea lui călătorie. I-a câștigat pe toți cu zâmbetul, neînfricarea și determinarea lui demnă de un erou adevărat. Datorită numărului de pe mână și a unei bucăți de hârtie din pașaport, a putut lua legătura cu cei dragi care au venit după el mai târziu și toată povestea s-a terminat cu bine.

Pe lângă curajul evident al copilului pe care îl admir, primul meu gând a mers către părinții lui care au rămas în Ucraina. Mi s-a strâns inima gândidu-mă la durerea din sufletul părinților. De grija lor pentru el, de cum și-or fi frământat mâinile și sufletul, până au primit vestea că băiatul este în siguranță.

Și m-a mai impresionat stăpânirea de sine a copilului și zâmbetul cald pe care le-a oferit tuturor. Ce educație bună trebuie să îi fi oferit părinții lui!

Dă Doamne ca această familie să se regăsească cât mai curând posibil…

Sursă foto: Facebook Ministerul de Interne al Slovaciei

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.