Cred că deja de mai bine de o săptămână tot încerc să vă povestesc depre noua carte din colecția noastră, însă am fost atât de prinsă, încât abia dacă am avut timp să respir. Însă iată, acum iau o pauză, îmi trag sulfetul și vă prezint această carte mi-nu-na-tă. De multă vreme o carte nu m-a mai încântat atât de tare. Publicul căreia i se adresează este 6 ani+ însă cu siguranță, este potrivită și puștilor de 4 ani, de exemplu. Eu personal am citit-o cu atâta plăcere, chiar dacă nu-s copil, și mi-ar fi plăcut să existe o astfel de carte și în copilăria mea. Dar niciodată nu este prea târziu, nu-i așa? 🙂
În altă ordine de idei, Editura Nemira tocmai a lansat cartea „Enescu și hora razelor de soare”, care face parte din colecția „Povești din pădurea muzicală”. Lansarea oficială a avut loc la Bookfest 2017 și cartea este disponibilă și pe site-ul Nemira.
În sfârșit, o carte, vine și explică pe înțelesul copiilor, despre portul românesc, despre muzică și desigur, despre marele compozitor George Enescu. Trebuie să menționez și ilustrațiile superbe, de care s-au îngrijit Adriana&Sebastian Oprița și Thea Olteanu.
„Dacă vreți să știți secretul semnelor de pe haina mea, de pe aripile Liei și de pe ștergarele din camera de muzică, stați binișor pe laviță și ascultași această poveste. Despre o cămașă fermactă, cum alta n-a fost, dar poate va mai fi.”- Segment din „O poveste scrisă cu acul”.
Cristina Andone, autoarea acestei cărți, a reușit să transpună în povești, asemenea basmelor românești de altă dată, într-o manieră didactică, dar deloc plictisitoare, muzica și tradiția românească. Așteptam de multă vreme o asemenea abordare, poate și din cauza faptului că tânjeam după povești autentice și după basmele copilăriei mele.
Cartea o puteți comanda de aici, dar o puteți găsi și în librării. Desigur, pentru ca doza de cultură să fie completă, cartea vine însoțită și de un cd cu o ora de muzica enescian: cele două Rapsodii Române Simfonia a II-a în La major..
Mai jos, am surprins câteva imagini pentru voi,ca un mic preview. 🙂
„Mi-am dorit ca povestea despre compozitorul nostru național să iasă în evidență ca o bijuterie pe care a căzut o rază de soare.” Cristina Andone, autoarea cărţii „Enescu şi hora razelor de soare”