Dragă tată, mă voi naște fată. Creează-mi o lume în care faptul că sunt fată nu reprezintă cel mai mare pericol din viața mea.

16 februarie 2018
Postat de Mamă de Matei în Uncategorized
0

Dragă tată,

Aș vrea să îți mulțumesc pentru grija pe care mi-o porți, chiar dacă eu încă nu am venit pe lume. Știu că te-ai străduit și ai făcut tot ce ți-a stat în putință pentru binele meu. Chiar i-ai interzis  mamei să mănânce sushi în timpul sarcinii, de teamă să nu mă afecteze în vreun fel. Și cu toate acestea, aș vrea să te rog ceva…

Atenție… este vorba despre băieți…  Vezi tu, eu mă voi naște fată. Asta înseamnă că la vârsta de 14 ani, unii băieți mă vor numi în multe moduri. O vor face doar pentru a se distra, pentru că așa se distrează ei. Nu îți face griji, știu deja asta.

Dragă tată, probabil că și tu la rândul tău, ai făcut același lucru atunci când erai de vârsta lor, din dorința de a-i impresiona pe ceilalți și sunt sigură că nu credeai neapărat în vorbele tale… Și totuși, vor exista oameni care vor lua de bun ceea ce aud de la alții, fiind în necunoștință de cauză, iar de cele mai multe ori acei oameni vor fi băieți, și nu fete… Așa că la vârsta de 16 ani, băieții își vor încerca norocul cu mine la vreo pretrecere, iar  atunci când eu îi voi refuza, vor râde de mine, căci e amuzant, nu-i așa? Sau poate că nu… La vârsta de 21 de ani, în drumul meu spre casă, voi abuzată după ce voi fi împărțit același taxi cu fiul prietenului tău, colegul meu de înot… Cel care spunea glume rușinoase despre femei și la care tu râdeai întotdeauna… Dacă ai fi știut că acel băiat ar fi ajuns să se lege de fiica ta, probabil că i-ai fi spus să se oprească cu astfel de glume. Dar nu ai fi avut de unde să știi… Era doar un băiat care făcea glume ciudate, nu era treaba ta, dar vezi tu, un băiat care a crescut într-un mediu în care preconcepțiile sunt foarte puternice iar femeile sunt devalorizate doar pentru că sunt femei, acum a devenit treaba mea….

Dragă tată, iată că într-un final, am întâlnit băiatul perfect. Iar tu ești fericit și te bucuri pentru mine, pentru că el mă iubește, pentru că este un băiat inteligent, are o slujbă bună, călătorește des, așa cum o făceai și tu. Dar într-o zi, nu a mai fost băiatul perfect. Nu știu motivul. Stai puțin…poate eu sunt de vină, oare exagerez? Un lucru știu sigur… Eu nu sunt o victimă… M-ai crescut ca să fiu o femeie puternică și independentă, și într-o seară, se pare că a fost prea mult pentru el. Serviciul, grijilele de zi cu zi, aranjamentele pentru nuntă,  toate l-au copleșit și s-a surprins strigând la mine că sunt o …femeie ușoară. Exact așa cum ai făcut și tu cu altă fată în liceu… În altă zi, m-a lovit, și poate eu am fost de vină, pentru că și eu am fost arțăgoasă uneori. Dar asta nu ne împiedică să fim un cuplu reușit, toată lumea ne spune asta, și sunt atât de confuză, pentru că îl iubesc atât de mult dar îl și urăsc în același timp, și nu știu dacă până la urmă într-adevăr eu sunt cea care a greșit. Asta până într-o zi, când era cât pe ce să mă omoare și de acolo totul s-a întunecat…. Cine ar fi crezut, cine s-ar fi așteptat la așa ceva, când eu mă afișam fericită cu bărbatul de lângă mine, cu o slujbă bună, cu prieteni și familie?….

Dragă tată, o faptă conduce întotdeauna la alta…Așa că te rog, oprește totul încă înainte de a începe. Tu ai puterea asta. Nu le permite fraților mei să jignească fetele, doar pentru amuzament sau popularitate. Nu mai accepta glumele prietenilor tăi, de la petrecerile din week-end sau din serile de meci.

Dragă tată, știu că mă vei apăra de lei și tigri sau de sushi fără ca măcar să te mai gândești la propria-ți viață.

Dragă tată, mă voi naște fată. Creează-mi o lume în care faptul că sunt fată nu reprezintă cel mai mare pericol din viața mea.

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.