Despre lansarea oficială a Asociației Clubul Mămicilor

10 decembrie 2015
Postat de Mamă de Matei în Fără categorie
2

Pentru că am promis că am să vă povestesc subiectele dezbătute la seminar și pentru că nu vreau să vă rămân datoare, acest articol este dedicat evenimentului de ieri. Sau mai bine spus, de alaltăieri. La momentul la care scriu aceste rânduri, este trecut bine de miezul nopții. Îmi cer iertare pentru că nu am venit mai repede cu detalii, însă abia acum mi-am găsit timp. Bine, timp aș fi avut să zicem, însă degețelele curioase și jucăușe care se plimbau pe tastatura laptopului la fiecare încercare de a mea de a scrie, de abia acum s-au cumințit, și țin strâns păturica călduroasă ce îl învelește pe Matei.

Așadar, marți, pe data de 8 decembrie, a avut loc lansarea oficială a Asociației Clubul Mămicilor dar și a platformei online, Clubulmamicilor.com . Scopul  Asociaţiei  este acela de a ajuta şi de a fi alături de toate mămicile care îşi cresc copiii singure, de mămicile care au nevoie de orice fel de informaţie şi ajutor în creşterea copiilor şi nu numai, şi nu în ultimul rând de a fi  alături de copiii părăsiţi de părinţi.

20151208 - Seminar Clubul Mamicilor-109

„Asociaţia Clubul Mămicilor s-a născut din dorinţa de a le fi aproape cât mai multor mămici şi viitoare mămici, care se află în dificultatea de a-şi creşte copiii, care întâmpină greutăți și care nu au suficiente resurse pentru a dărui copilului elementele de care ei au atâta nevoie. Totodată, sprijinul nostru, al Clubului Mămicilor, va merge și către copii care cresc fără părinți, fără afecțiunea unei familii”, a declarat Ellie White.

Ellie , la rîndul ei mamă a doi copii, a deschis evenimentul,  superbă ca de obicei, dar vizbil emoționată pentru că în sfârșit, proiectul ei de suflet s-a materializat într-o formă atît de  frumoasă. Un proiect cu planuri nobile și cu un viitor promițător, care cu siguranță va face copii fericiți. Alături de specialiști, Elena, a făcut un scurt rezumat a informaților ce se vor regăsi în mediul virtual, mai exact pe www.clubulmamicilor.com.

20151208 - Seminar Clubul Mamicilor-119

Discuția a fost preluată apoi de Cosmina Grigore , Patient Coach, model inspirațional și motivațional pentru orice femeie.( draga mea, ești minunată! La tine frumusețea vine cumva din interior, și asta te face să emani o energie pozitivă doar prin simpla ta prezență. ). Cosmina ne-a adus în atenție, lucrul de care noi, mamele, tindem să avem grijă tot mai puțin, și anume, propria persoană.  Este bine să ne oprim din când în când , să ne încărcăm cu energie pozitivă și să acordăm importanță lucrurilor care merită cu adevărat.  Pentru a putea să dăruim mai departe, trebuie să ne aprovizionăm cu resurse ce au rolul de a ne „încărca bateriile”. Deci să ne hrănim fizicul și psihicul cu alimente sănătoase și cu momente frumoase, plăcute sufletului nostru.

20151208 - Seminar Clubul Mamicilor-173

Psihologul Radu Leca a subliniat importanța tăticilor atît în viața copiilor, cît și în cea a mamei. Pentru că o familie înseamnă trei, în sensul că problemele și greutățile se rezolvă împreună, și nu doar de către mamă, la fel cum și bucuriile sunt de o intensitate mai mare, atunci când sunt trăite în trei. De asemenea a pus accentul pe comunicarea ce trebuie să existe în orice cuplu.

20151208 - Seminar Clubul Mamicilor-156

Consultantul în nutriție, Cristina Draghici, le-a vorbit mămicilor despre importanța alimentației din timpul sarcinii și alăptării, dar și despre menținerea unui stil de viață sănătos,inclusiv după naștere. Este bine de știut că în primele două trimestre de sarcină, bebelușul consumă in jurul a o mie de calorii, urmând ca în ultimul trimestru să contribuie la „hrana” lui, încă 300 de calorii. A reamintit de importanța vitaminelor care este bine să fie preluate mai degrabă din fructe și legume, a calciului esențial în formarea oaselor bebelușului precum și a fierului. A mai menționat de altfel, și faptul că sportul ar trebui să facă parte din rutina noastră zilnică, indiferent dacă suntem sau nu mămici.

20151208 - Seminar Clubul Mamicilor-132

Seminarul a fost unul interactiv, așa că mămicile le-au adresat întrebări specialiștilor, iar aceștia au venit cu răspunsuri la probleme lor . A fost un cadru familiar, după seminar invitații avînd ocazia să socializeze, să facă schimb de experiențe sau pur și simplu să cunoască oameni noi și deosebiți.

La plecare, participanții au primit câte un cadou din partea clubului și a sponsorilor, apoi au făcut poze, la photo-cornerul special amenajat.

20151208 - Seminar Clubul Mamicilor-197

A fost un evenimet reușit, cu oameni calzi, plini de emoție pozitivă, care au demonstrat că încă mai există oameni dispuși să ajute, doar pentru a face un bine, fără vreo intenție ascunsă, ci pur și simplu pentru că asta simt ei să facă.

20151208 - Seminar Clubul Mamicilor-191

Îmi pare rău de faptul că multe dintre voi nu ați reușit să ajungeți, mi-aș fi dorit foarte tare să ne cunoaștem  și să vă însușiți toate informațiile care au fost puse la dispoziție de către specialiștii care au susținut acest seminar, pe care din păcate, nu avem șansa să îi întâlnim zi de zi.

Am totuși o veste bună pentru „prietenele” din Brașov, căci pe 17 decembrie, aceasta este următoare oprire a echipei Clubul Mămicilor. Pentru mai multe detalii sau pentru înscriere, îmi puteți lăsa un mesaj aici, pe blog, sau pe pagina de facebook Mamă de Matei. Sper să ne vedem acolo  într-un număr cât mai mare!

20151208 - Seminar Clubul Mamicilor-212

Foto credit Mihai Florin

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.