De ce să nu mai umblăm cu gleznele descoperite pe vreme friguroasă

12 februarie 2022
Postat de Mamă de Matei în Maternitate
0
Nu mai umblați cu gleznele descoperite pe vreme friguroasă

Da, da știu. Arată foarte bine. Un fel de casual, care poate migra ușor chiar spre sofisticat, cu accesoriile potrivite.

Am văzut multe fete și mulți băieți cu gleznele dezgolite iarna. Sau pe vreme foarte friguroasă. Cu temperaturi sub zero grade. Nu că sunt eu vreo bătrână ( sau poate oi fi, maică :D) dar consecințele pot fi serioase.

Sigur că da. Dacă mergi cu mașina personală, nu e o tragedie. Sau dacă faci asta o dată pe an. Dar altfel…

În zona gleznelor pielea este mai subțire. Iar în timpul iernii, trebuie să ne păstrăm picioarele calde și uscate.

Purtarea de șosete scurte de iarna, dar și de pantaloni care expun glezna neacoperită poate afecta încheietura piciorului. Poate duce către inflamație sau chiar la osteoartrită. Osteoartrita este o afecțiune în care cartilajul protector al suprafețelor articulare și care se deteriorează o dată cu trecerea timpului. Sursa aici.

Gleznele goale iarna predispun la răceli, dar și la o circulație deficitară a sângelui în picioare și la slăbirea sistemului imunitar. Rinichii pot fi de asemenea afectați. Deoarece picioarele reci duc la infecții ale tractului urinar. 

Pe timp de iarnă, pe vreme friguroasă, purtați încălțăminte adecvată sau măcar șosete lungi. Sănătatea este mai importantă decât moda. Credeți o femeie trecută prin viață :)))

Acestea fiind zise, de câte ori văd pe stradă pe cineva cu gleznele goale deși eu sunt înfășurată în trei straturi de lână, îmi vine să alerg după el/ea și să îi ofer fulărașe pentru glezne.

Foto: Lukas Godina on Unsplash

Comentarii Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.